Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STIPEND- OG PRISVINNERE: Fra venstre: Vidar Gjesdal (FyllingenBergen), Kjersti Boge Solås (Tertnes), Odd Krister Føllesdal (Åsane), Sverre Næss (Bergensvømmerne), Markus Lie (Bergensvømmerne. Ikke tilstede på bildet: Stine Skogrand (Tertnes) og Julie Lygren (Representant for Tertnes i mottagelse av lagstipend). 

– Dette er stort for Åsane

– Dette er stort for Åsane, sier Odd Krister Føllesdal, som representerte Åsane allianseidrettslag da Bergen kommune hedret idrettsutøvere fra Bergen på fredag. Syv av 26 stipend- og prisvinnere er tilknyttet Åsane bydel.

Fredag inviterte Bergen kommune til Grand Hotel Terminus, hvor ordfører Marte Mjøs Persen og idrettsbyråd Roger Valhammer delte ut 705.000 kroner fordelt på priser til idretten.

– Godt sportslig idrettslag

Prisen for årets idrettslag i Bergen med en verdi på 30.000 kroner gikk i år til Åsane allianseidrettslag. Prisen ble en flott markering på et sportslig godt år for idrettslaget. Juryen trakk fram at Åsane på tross av sin unge alder, har markert seg sportslig i Norge, og trakk blant annet fram suksessen fra Norway cup i sommer.

– Dette er stort for Åsane og for det arbeidet som har blitt gjort. Prisen er et bevis på at vi er et godt sportslig idrettslag, i tillegg til at det nå ser ut til at vi kan gå mot en løsning for byggingen av Arena Nord, sier representant for Åsane, Odd Krister Føllesdal.

Syv priser knyttet til Åsane bydel

Åsane bydel hadde mye å være stolt over etter fredagens prisutdeling til idretten i Bergen. Hele fem stipend og en pris ble tildelt bydelen, hvor to av disse var toppidrettsstipend på 40.000 kroner.

Disse mottok svømmeren Sverre Næss, som har tilknytning til Bergensvømmerne og Åstveit svømmeklubb, og håndballprofilen Stine Skogrand fra Tertnes håndball elite. Tertnes vant også et lagstipend på 25.000 kr.

To utviklingsstipend

Bergensidretten har mange talenter, og som et bidrag til noen av disse ble det også gitt ut ti utviklingsstipend. Ett av disse var til svømmeren Markus Lie fra Bergensvømmerne og Åstveit, som i begrunnelsen fra juryen blir omtalt som en allsidig svømmer som har som mål å kvalifisere seg til OL i Rio.

Det andre stipendet gikk til håndballspiller Kjersti Boge Solås fra Tertnes håndball elite, som i juryens beskrivelse er «en utøver vi forventer mye av i årene som kommer».

Vant trenerstipend

Trener for FyllingenBergen håndball, Vidar Gjesdal, er opprinnelig fra Tertnes og har mange år bak seg i håndballklubben i Åsane.

Han vant trenerstipend på 20.000 kr, og ble dermed den syvende utmerkelsen som har tilhørighet til Åsane bydel. 

Av

Relaterte saker