Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL SPILLE: – For meg handler det om spilletid, sier Oliver Rotihaug, som ikke kom på scoringslisten mot Vard i en skuffende forestilling på søndag.

– Alt handler om spilletid

Oliver Rotihaug har ennå ikke signert noen låneavtale med Åsane. – Alt handler om spilletid. Det er ikke vits i å gå på lån om jeg skal sitte mye på benken, sier 18-åringen.

Det unge Brann-talentet som signerte proffkontrakt med rødtrøyene i fjor, har trent med Åsane store deler av oppkjøringsperioden så langt.

Mot Vard-Haugesund i Vestlandshallen på søndag, fikk spissen sjansen fra start i spann med dansken Viktor Ahlmann, som ble sendt hjem til Danmark uten kontrakt.

Det fungerte dårlig, men Rotihaug håper å spille for Åsane den kommende sesongen om han er i nærheten av startoppstillingen når alvoret starter.

– Alt handler om spilletid. Det er ikke vits i å gå på lån om jeg skal sitte mye på benken, sier.

– Jeg må spille

– Det er noe også Brann har gjort klart. De vil ikke låne meg ut om jeg ikke er i nærheten av førsteelleveren, men det er derfor jeg er her, for å vise meg frem og få muligheten til å utvikle meg gjennom mye spilletid på et bra nivå med Åsane.

– Hva er planen de neste ukene?

– Jeg skal fortsette å trene med Åsane fremover så får vi se hva det blir til. Det gikk ikke veldig bra mot Vard-Haugesund på søndag, og hele laget var skuffet og forbanna etter den kampen (tapte 0-2, journ.anm.). 

Rotihaug blir likevel ikke med når Åsane reiser på treningsleir til Tyrkia neste uke. Han skal til La Manga med U19-landslaget.

– Det krasjer med landslaget, dessverre, sier han.

Han skal uansett tilbake til Brann når tiden er moden nok.

– Målet er å skaffe meg verdifull spilletid på et bra nivå, for så å komme tilbake til Brann når jeg er klar, påpeker han.

– Han blir med oss videre. Det haster ikke når det gjelder Oliver, men han skal trene med oss fremover også, bekrefter, Kjetil Knutsen.

Heller ikke i Brann-leiren kan de si noe mer sikkert rundt Rotihaugs situasjon, to måneder før sesongen starter.

– Ingenting konkret ennå

– Det er vanskelig å si noe konkret om det. Vi må sammen med Oliver diskutere dette, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, på spørsmål om når en eventuell låneavtale går i orden for unggutten fra Eid. 

Han understreker at han er tilfreds med mulighetene for et utlån, som virker som det eneste aktuelle for Rotihaug denne sesongen dersom han skal få spilletid.

– Generelt sett er vi glade for at våre unge spillere har mulighet til dette, og det er veldig bra at mulighetene finnes i Bergen, påpeker han.

– Ingenting er skrevet i stein, men i utgangspunktet ser vi for oss et utlån av Oliver denne sesongen. Han er en spiller vi har tro på, derfor signerte vi en avtale med han i fjor, nå må han ta steg for steg for å se hvor det ender, legger han til.

Mye å rette på

Knutsen og Åsane har uansett mye å rette på etter 0-2-tapet for 2. divisjonslaget på søndag. Det var lite, eller ingenting som stemte i treningskampen. 

– Rett og slett dårlig. Vi må se oss selv i speilet, for dette nivået skal ikke vi være bekjente av. Det er ikke akseptabelt. Vi manglet mange spillere, og  relasjonene var litt borte, men dette holder uansett ikke.

– Vi slapp inn latterlig enkle mål, sier han.

– Hva ser dere etter nå?

– Egentlig en spiller i alle ledd, i alle fall to spillere som kan bekle backrollen, og en spiss. 

Hammersland skadet

Joakim Hammersland var en av nykommerne som stod over kampen på søndag. Arna-gutten sliter med en kneskade, men håper å være tilbake før sesongstarten.

– Kjipt å bli skadet nå, men jeg er i gang med litt trening igjen, og satser på å være tilbake til vi reiser til La Manga før seriestarten, sier han.

Kevin Dure er fortsatt ikke spilleklar, mens både Geir Andre Herrem, Eirik Østgård, Niklas Lerpold, og Vegard L. Moberg også stod over søndagens kamp grunnet skade.

Fredrik Pallesen Knudsen startet i midtforsvaret for de oransje, men mannen som ble hentet på lån fra Brann ut sesongen, leverte en heller svak forestilling for et syltynt Åsane. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker