Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IKKE OPPRYKK: Andreas Sundsbø mener det er for tidlig å ha ambisjoner om opprykk. – Vi skal ikke være dårligere enn i fjor, og samtidig skal vi arbeide for å skape et stabilt lag i toppen av 1. divisjon.

– Vi skal være minst like gode som i fjor

Årets målsetting for Åsane fotball damer er å gjøre det minst like bra som i fjor. Da tok de 3. plass i 1. divisjon. – Vi skal jobbe knallhardt for å bli et stabilt lag i toppen av divisjonen, sier trener Andreas Sundsbø.

I fjor hadde Åsane fotball damer en solid sesong. De endte på tredjeplass bak Grand Bodø og Urædd. For Andreas Sundsbø var fjorårets prestasjon i overkant av hva han forventet på forhånd. 

– I år er målet at vi skal holde oss i det samme området. Vi skal ikke være dårligere enn i fjor. Da kjempet vi lenge om kvalikplassen, men endte til slutt på tredjeplass. Målet er å være minst like god i år. Det er for tidlig å ha ambisjoner om opprykk, men vi skal være et stabilt lag i toppen av divisjonen, sier han til Åsane Tidende.  

Skal bli bedre offensivt

Åsane fotball damer hadde en strålende sesong for tre år siden også. Da ble det tredjeplass i klubbens andre sesong i 1. divisjon.

– Deretter hadde de en dårligere sesong i 2014, der laget kjempet i nedrykksstriden og havnet til slutt på 10. plass. I fjor gikk det bra igjen, og nå får vi se om vi klarer å opprettholde gode resultater også i år, sier han.  

Dagens trener sier at overgangen til Maria Brochmann fra Åsane til Arna-Bjørnar foran 2014-sesongen hadde mye å si for at de oransje ikke klarte å opprettholde de gode resultatene fra 2013.

– Maria scoret 20 mål alene og var ballfordeler på midtbanen. Året etterpå scoret Åsane totalt 19 mål. Da sier det seg selv at Maria var ekstremt viktig, sier han.

Sundsbø mener at Åsane er bedre kollektivt nå enn for to år siden, og har tro på at de får en ny sterk sesong i år.

– I fjor hadde vi en sterk defensiv struktur. Denne arbeider vi med å bygge enda bedre nå i sesongoppkjøringen, sier treneren.  

Åsane-damene trener også på å utvikle et mer offensivt spill.

– Det gode defensive spillet gir oss trygghet. Samtidig møtte vi en del lag i fjor som la seg bakpå. Da måtte vi styre spillet, og for å gjøre dette på en best mulig måte må vi ha på plass et grunnspill som vi ønsker å spille, sier han til Åsane Tidende.

Sårbart på midtbanen

Siden forrige sesong har klubben hentet inn én ny spiller. Dette er Helene Vassnes (19) som kommer fra 2. divisjonslaget til Arna-Bjørnar.

– Dette er en offensiv spiller som kan spille spiss, kant og hengende spiss, sier Sundsbø.

Han forteller at han nå har totalt 20 spillere i troppen, men noen er litt usikre på grunn av småskader.

– Vi må derfor vurdere om vi skal hente inn en eller to spillere til, sier han.

Ragnhild Ertesvåg var ifølge treneren den beste ballfordeleren i laget forrige sesong.

– Hun har imidlertid slitt lenge med leggen, og trener kun delvis. Vi håper virkelig at hun er frisk igjen til vi starter opp i april, sier han.

Midtbane- og forsvarsspiller Kathrine Nyland Eriksen sliter med en skade i ryggen, og er derfor også noe usikker til seriestart.

– For øyeblikket er det derfor sårbart på midtbanen, sier Sundsbø.

Åsane-treneren fremhever at han mest opptatt av eget lag, men kan likevel trekke frem Kongsvinger, Lyn og nyopprykkede Fløya som tre av de tøffeste konkurrentene denne sesongen.

– I tillegg vil nok Amazon Grimstad som rykket ned fra Toppserien være tydelig interessert i å rykke direkte opp igjen. Samtidig er det ofte slik at lag som rykker ned mister en del spillere som ikke ønsker å bli med ned i 1. divisjon, sier han.

I mars drar Åsane til Tyrkia på treningsleir. Der skal de terpe på spillet sitt inn mot sesongstart søndag 17. april. De oransje får en tøff åpning i år med bortekamp mot Grand Bodø. De tok andreplass i fjor i 1. divisjon.

– Det blir vanskelig, men vi går for seier, avslutter Andreas Sundsbø.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no