Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SØKER LESEHJELP: Biblioteket i Åsane søker frivillige som kan hjelpe mennesker med lese- eller språkvansker. - Ta kontakt om du vil bli leseombud, sier bibliotekar, Solveig Myren til Åsane Tidende.

     

Biblioteket jakter leseombud

Over en million nordmenn har lesevansker. Det ønsker bibliotekar Solveig Myren (57) på Åsane filial å gjør noe med. Men hun trenger din hjelp.

— Vi ønsker å gi muligheter til svaksynte, mennesker med dysleksi, utviklingshemmede, eldre, nye nordmenn og andre med utfordringer knyttet til det å kunne lese selv, forteller Myren til Åsane Tidende.

Liker du å lese høyt og har litt ledig tid, vil biblioteket gjerne ha kontakt med deg.

— Vi håper å knytte til oss mennesker som har lyst til å gjøre en liten frivillig innsats gjennom å hjelpe andre ved å lese høyt, forklare hva som står i boken eller forenkle tekstene for de som trenger det. Det er utrolig mange mennesker som utestenges for informasjon i form av bøker, aviser og magasiner. Det er trist, synes Solveig Myren.

— Hvilke forventninger har dere til leseombud-prosjektet?

— Vi håper at flest mulig tar kontakt. Vi ser etter mennesker i alle aldre som har lyst å glede andre ved å hjelpe dem til å lese en bok, avis eller et blad. Å dele en bok skaper også bånd mellom mennesker, sier Myren.

— Ta kontakt

Om du har ledig tid og ønsker å bidra, kan du ta kontakt med biblioteket i Åsane på telefonnummer 55567120. Du kan også melde din interesse ved å sende en e-post til solveigm@bergenbibliotek.no.

— Vi satser på å komme i gang så fort som mulig, og det er ikke slik at folk trenger å bruke veldig mye av tiden sin, men kanskje en time i ny og ne, forklarer bibliotekaren.

Lokasjoner for tilbudet kan være selve biblioteket, ulike institusjoner i bydelen eller hjemme.

Vil du vite mer om prosjektet kan du klikke deg inn på nettsiden www.lesersokerbok.no.

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker