Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ORM I ÅSANE: Denne ormen ble observert av femteklassinger ved Mjølkeråen skole da de var på tur i Stølane på torsdag. (Foto: privat)

– Er dette årets første orm i Åsane?

Tre femteklasser fra Mjølkeråen skole oppdaget denne krabaten da de var på tur på Stølane torsdag. – Jeg har aldri hørt om at noen har støtt på orm så tidlig på året før, sier kontaktlærer Bente Ducrocq.

På torsdag var tre femteklasser ved Mjølkeråen skole på tur i Stølane. De skulle se litt på arbeidet som har blitt utført etter at stormen «Nina» herjet i januar 2015.

– Etter en stund var det tid for en liten pause. Da vi satte oss ned var det noen av elevene som ropte høyt. Det lå nemlig en orm godt kveilet sammen på en stein i solsteiken, sier Bente Ducrocq, kontaktlærer for klasse 5A på Mjølkeråen skole.

Svært tidlig

Ducrocq forteller videre at da ormen prøvde å komme seg bort da den ble oppmerksom på dem.

– Den var utrolig treig, og sikkert pinnfrossen. Det var så vidt at den seg bortover sletten. Flere steder var det en god del snøflekker. Solen varmet, men ellers var det ganske kaldt, sier hun.

Læreren forteller at mange av elevene fikk se orm for første gang.

– Noen skrek, mens andre synes det var spennende. Siden ormen var såpass treig hadde vi god tid til å studere den, sier hun med et smil.  

Ducrocq har aldri hørt at noen andre har sett orm så tidlig som dette før.

– Nei, dette er svært tidlig. I tillegg har det vært ganske kaldt. Dette er kanskje årets første orm i bydelen, sier Ducrocq til slutt.

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'tags' AND content LIKE '%stølane%') as term2, (field = 'tags' AND content LIKE ' at line 1