Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL REDDE BASSENGET: – Vi får ikke noe klart svar på hvordan svømmetilbudet skal kunne opprettholdes dersom bassenget legges ned, sier Morten Andersen fra Åsane Allidrett (til høyre). Fra venstre: Thomas Skjæveland, Linda Farestvedt. Håkon Bull-Njaa.


     

– Det er galskap å stenge svømmebassenget på Rolland

Byrådet har i den nye skolebruksplanen for 2016-2030 foreslått å legge ned svømmebassenget i Rollandshallen. Dette møter motstand fra blant annet Rolland FAU, Åsane Allidrett og Åstveit Svømmeklubb

Åsane Tidende møter Håkon Bull-Njaa, leder for FAU Rolland, Morten Andersen fra Åsane Allidrett, Linda Farestvedt fra Åsane Svømmeklubb og Thomas Skjæveland, leder av Åstveit Svømmeklubb.

Lite å spare

– På ettermiddager er svømmebassenget i bruk fra 17 til 21, og i tillegg brukes det av 11 forskjellige skoler. Det er fullbooket hele tiden, sier Bull-Njaa. Han begriper ikke at byrådet kan vurdere å legge ned bassenget.
– Det er tusen barn innom hver uke, kommenterer Andersen.
Farestvedt legger til at det allerede har blitt gjort store investeringer i svømmehallen på Rolland.
Bull-Njaa er enig.
– Jeg forstår at de ønsker å spare penger, men jeg kan ikke forstå at det er så mye å spare i denne svømmehallen.
 

Ingen løfter

I høringsuttalelsen sendt til Bergen Kommune argumenteres det blant annet med at hallen er godt vedlikeholdt. Blant annet har den fått nye dusjer, oppgraderte garderober og nye varmtvannstanker.
– Vi hadde også politikerne på besøk her, og nesten alle partiene var representert, sier Bull-Njaa, og legger til at alle har fått info om konsekvensene av en eventuell nedleggelse.
– Men de kunne selvsagt ikke gi noen løfter, medgir han, men tror samtidig at de greide å synliggjøre at det ikke er mye å spare på å legge ned svømmebassenget.
– Det er galskap å stenge. Først har det blitt gjort så mye, og så vil de stenge, sier Andersen forferdet.

Les mer om saken samt kommentar fra byråd Pål Hafstad Thorsen i fulldistribusjonen av Åsane Tidende.

Av

Kristine Rande

kristine@aasanetidende.no

Relaterte saker