Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – FOR DUMT: Vidar Helland (24) mister gården sin på Blindheim dersom en ny godsterminal på Haukås blir en realitet. – Forslaget virker for dumt til å være sant.  Matjorden de da vil ødelegge får vi aldri tilbake, sier han. (Foto: Thomas Gangstøe)

Mister både hjem og levebrød

Vidar Helland (24) driver gård på Blindheim. En ny godsterminal på Haukås betyr kroken på døren for 24-åringen. – Da mister jeg hus, gård og hele driftsgrunnlaget. Forslaget virker for dumt til å være sant, sier Helland oppgitt.

Den unge gårdsmannen var en av de engasjerte naboene som møtte opp da politikerne kom på befaring på Haukås mandag formiddag. Vidar Helland (24) mister gården sin, dersom det blir vedtatt å legge den nye godsterminalen til Haukås.

– Jernbanen vil gå tvers over gårdstomten. Dette vil bety kroken på døren for oss. Vi mister driftsgrunnlaget. I tillegg forsvinner både hus og hjem, sier han.

– Får aldri tilbake

Helland mener at forslaget om å legge godsterminalen til Haukås virker for dumt til å være sant.

– Det er svært lite gjennomtenkt. Konsekvensene er betydelig større enn gevinstene. Haukås er ikke et bærekraftig alternativ, mener han.

24-åringen fremhever at perspektivet er langt større enn at han selv mister hjem og levebrød.  

– Dette alternativet fører til at vi mister verdifull jord og naturmangfold i Åsane. Matjorden som forsvinner har blitt dyrket i generasjoner, men den risikerer nå å bli gravd bort på et par timer med gravemaskin. Dette er ressurser vi aldri får igjen, poengterer Helland til slutt.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker