Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SEIER TIL MJØLKERÅEN: – Vi er i ekstase, jubler styreleder i Lone og Mjølkeråen musikklag etter triumfen under årets Hordablæst. (Foto: Privat)

Gull til Mjølkeråen musikklag

– Vi er i ekstase, jubler styreleder i Mjølkeråen musikklag, Camilla Vikane.

Lone- og Mjølkeråen musikklag kronet årets Hordablæst med å vinne 3. Divisjon i Brass.

– I utgangspunktet var det bare fint for oss å få være med på et så stort arrangement. Vi er et veldig lite korps med få medlemmer. At vi vant er jo helt fantastisk, fortsetter Vikane.

Hun avslører at seieren langt i fra var forventet.

– Vi hadde aldri trodd dette. Vi er i ekstase. En strålende prestasjon av det lille korpset som vi representerer, forteller hun.

Bydelen har flere musikkorps som har gjort deg bemerket både nasjonalt og internasjonalt med både Tertnes, Salhus og Åsane.

– Kanskje det gjeveste av alt

– Utrolig artig at også Mjølkeråen kan vise seg frem under et stort arrangement med så mange sterke konkurrenter.

– Det viser at alt er mulig. Jeg håper at de mange unge som er i korpset får en skikkelig selvtillitsboost  etter denne triumfen. Vi har alltid en drøm å en pallplassering, noe vi har klart tidligere, men å vinne i selveste Hordablæsten er kanskje det gjeveste av alt.

Hun roser korpsmiljøet, og mener flere har et feil bilde av dugnadskulturen i musikkmiljøet.

– Mange foreldre tror at det er så vanvittig mye dugnadsarbeid innenfor dette miljøet. Det kreves ikke mye dugnad, og nok langt mer i fotballen for eksempel.

– Ikke alle passer inn i idrett. Her finnes ingen reservebenk, og alle bidrar like mye. Vi mister for mange i 14-15- årsalderen, men håper slike prestasjoner som dette, bidrar til at flere får øynene opp for det vi driver med her ute, påpeker hun.

– Topp kvalitet

Randi Kvinge er daglig leder i Norges musikkforbund. Hun var imponert over prestasjonen til en av årets vinnere.

– Mjølkeråen er jo et lite korps, og et samarbeidskorps. Det er fint å se at de små også gjør det bra, og at slike samarbeid fungerer, forklarer hun.

Hun forteller videre om et nytt godt arrangement.

– Vi er strålende fornøyde med årets Hordablæst. Det var topp kvalitet, og alt i alt veldig bra gjennomført. Vi var ferdig omtrent på minuttet når vi skulle, og et stort puslespill med flere utfordringer reint logistisk, løste vi veldig bra, opplyser hun.

Bergen og spesielt Fana bydel dominerte årets begivenhet, men Kvinge roser også juniorene til Tertens, som stilte uten sitt flaggskip med flere internasjonale titler.

Tertnes junior imponerte

– Tertnes viser at det gror godt også nedover. De holder oppe kvaliteten fra ung alder, og det er viktig at det rekrutteres i korpsmiljøet, forklarer hun.

Et arrangement med over 2000 deltagere krever naturlig nok massevis av arbeid fra frivillige ildsjeler.

– Imponerende jobb de mange involverte har gjort i helgen. Alle de frivillige har gjort en fantastisk jobb, sier hun.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Slik gikk det med de best plasserte lokale korpsene:

1. plass 3. divisjon brass: Lone og Mjølkeråen musikklag

2. plass juniorkorps: Tertnes skoles musikkorps.

7. plass 2. divisjon janitsjar: Åsane janitsjar