Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY SEIER: Tertnes skoles musikkorps er regjerende europamester, og de unge musikantene tok i helgen nok et gull. Denne gangen vant de i NM skolekorps brass for andre år på rad. (Foto: privat)

Jublet for NM-seier

Gull i EM og NM. 2016 har så langt vært et utrolig år for musikmantene til Tertnes.

I mai vant Tertnes skoles musikkorps EM i Lille i Frankrike, og de regjerende europamesterne var derfor store favoritter foran helgens NM skolekorps brass i Stavanger konserthus.

– NM gikk over all forventning. Musikantene følte nok litt på et forventningspress, men de spilte kjempebra, sier Ingunn Bratland, leder for Tertnes skoles musikkorps.

Sterk poengsum 

De 32 dyktige ungdommene fra Tertnes fikk først gode tilbakemeldinger fra publikum. Da resultatet fra dommerne kom kunne de virkelig slippe jubelen løs.  

– Vi fikk 99 poeng av 100 oppnåelige. Det er sjelden at en så høy poengsum blir gitt i konkurranser, og spesielt i et NM for skolekorps, sier Bratland.

Hun legger til at det videre var tre poeng ned til Manger skulemusikklag på sølvplass.

– Vanligvis skiller det ikke mer enn ett poeng mellom første- og andreplassen. Det er utrolig uvanlig at det er hele tre poeng mellom vinneren og nærmeste konkurrent, sier hun.

Musikantene i alderen elleve til 19 år kunne dermed juble for nok et gull til Tertnes skoles musikkorps.

– Jubelen sto i taket, da det ble klart at vi tok gull, sier Bratland med et smil.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no