Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – TRIST: Håkon Knudsen og Lars Egil Nilsen synes det er trist at noen har ødelagt rekkverket på begge trappene de har bygget på Tellevikfjellet. – Dette er uten tvil hærverk, og det er en tragedie, sier Knudsen. – Ja, det er forferdelig trist, legger Nilsen til.

  • ØDELAGT: Rekkverket på denne trappen har blitt ødelagt. Ildsjelene Håkon Knudsen og Lars Egil Nilsen, som har bygget trappen, er ikke tvil om at dette er hærverk. – De som har gjort dette bør tenke på hvem dette går utover. Det er ikke oss, men folk som er litt dårligere til beins, sier de to herrene til Åsane Tidende.

Hærverk på Tellevikfjellet:

Forferdelig trist

Siden i fjor har ildsjeler bygget over 20 nye broer og to trapper på Tellevikfjellet. Nå har begge trappene og minst én bro blitt utsatt for hærverk. – Det er forferdelig trist, sier Lars Egil Nilsen og Håkon Knudsen.

Åsane Tidende treffer Håkon Knudsen og Lars Egil Nilsen på Tellevikfjellet. De er oppgitt etter at noen har ødelagt begge trappene som de har laget for å gjøre fremkommelighetene bedre på fjellet.

– Det er en tragedie. Jeg får lyst til å gi opp, dersom dette fortsetter, sier Knudsen.

Ingen tegn til slitasje

De to ildsjelene har selv betalt for materialene til de to trappene, og båret alt sammen oppover på fjellet for egen maskin i snøvær denne vinteren. Videre er det Nilsen som har konstruert trappene. Begge to er oppgitt og trist over ødeleggelsene.

– Dette er hærverk. Rekkverket på trappen blir ikke slik av seg selv, sier Nilsen og peker bort på trappen der vangen har blitt delt i to.

Knudsen er heller ikke i tvil om dette er hærverk.

– Trappen ble montert i februar. Hittil har mer enn 2 000 turgåere benyttet seg av trappene på vei opp til toppen av Tellevikfjellet. Vi har ikke sett antydning til slitasje, og plutselig ser trappen slik ut, sier han.

Ildsjelen legger til at trappen er boltet fast i steinene, og rekkverket var festet meget godt til trappen.

– Hærverket kan derfor ikke skyldes barnestreker. De er rett og slett ikke sterke nok til å gjøre slike ødeleggelser på trappene. Det må ha vært store krefter i sving, siden de har klart å knekke den solide vangen, sier Knudsen.

– Ikke oss det går utover

Han forteller videre at rekkverket på den andre trappen også har blitt utsatt for hærverk.

– Der er den ene stolpen knekt, og hele rekkverket er fullstendig vridd. Her er det ikke like bratt, og trappen er kortere. Vi har derfor bestemt oss for å fjerne dette rekkverket, sier Knudsen.

Nilsen sier at de vil reparere den førstnevnte trappen.

– Vi skal prøve å lappe den sammen igjen, men om det skjer noe mer hærverk vil rekkverket bli fjernet. Da vil vi også vurdere en anmeldelse, sier han til Åsane Tidende.

De to herrene informerer også om at en av broene de har bygget har blitt revet opp fra bakken.

– Dette er første gang vi opplever hærverk, og nå har det skjedd med begge trappene og én bro. De som står bak dette bør tenke seg om, sier Knudsen.

Han poengterer at det ikke er dem som blir skadelidende etter hærverket.

– Vi er spreke nok til å sprette oppover her uten denne trappen. Dette går utover dem som ikke er like gode til beins, men som likevel har kommet seg oppover på fjellet når forholdene har blitt lagt litt til rette for dem. Etter at trappene ble bygget har vi opplevd en kraftig økning i turgåere på Tellevikfjellet, sier Knudsen.

Nilsen nikker samtykkende.

– Det har aldri vært så mange mennesker som nå, og det er nettopp på grunn av de gode forholdene med trapper og broer, sier han. 

Nå håper de to ildsjelene at resten av broene på fjellet får ligge i fred.

– Vi forstår ikke hva som får noen til å ødelegge på denne måten, og vi håper inderlig at det ikke blir gjort mer hærverk, avslutter Håkon Knudsen.

 

Knudsen kan i ettertid melde via telefon om at begge trappene nå er reparert, og at rekkverket på den øverste er fjernet.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker