Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORSCORER: Geir André Herrem scoret to før han måtte ut med skade da Åsane slo Kristiansund i kveld.

Åsanes dødelige duo

Geir André Herrem har scoret nest flest mål i divisjonen. Joachim Soltvedt har nest flest målgivende. Det lukter det kvalikplass av.

Åsane kneblet serielederen og storscoreren fra Jæren sikret en råsterk 2-0-triumf over Kristiansund med sine to scoringer.

– Jeg scoret på de sjansene jeg fikk, og det kjennes fantastisk nå. Jeg tar alt med knusende ro, har det fantastisk i Åsane, men kan selvfølgelig ikke garantere at jeg blir her. Jeg liker uansett å få oppmerksomhet, smiler målmaskinen, som Branns sportssjef, Rune Soltvedt, innrømmet at var en interessant spiller da han snakket med Åsane Tidende for en tid tilbake.

Herrem er uansett klar på at han ønsker å spille på et høyere nivå, men stresser ikke.

– Det må eventuelt være et riktig tilbud for meg. Ja, jeg er giret på å spille i eliteserien, men akkurat nå tenker jeg kun på Åsane, og ser frem til ferie, sier han etter at han krøp opp i ryggen på Sandnes Ulfs Pontus Engblom i kampen om toppscorertittelen.

Han satte kontant inn vertenes ledermål, før han iskaldt chippet inn 2-0 etter en strålende Joachim Soltvedt-assist.

Nest best i Obos-ligaen

Soltvedt gjorde med dette sin sjette målgivende pasning denne sesongen. Det er nest flest i divisjonen. Herrem roser den tidligere Brann-rekrutten og det gitige samarbeidet.

– Han kjenner bevegelsene mine, og vi har en god kjemi og forståelse. Han er en fantastisk spiller å ha rundt seg, og har betydd mye for mange av målene mine, fortsetter jærbuen.

– Soltvedt kan fint ta steget opp til eliteserien. Han er god nok, sier han om vingen som før sesongen ble forsøkt hentet av Sogndal.

Selv var vingen svært fornøyd etter triumfen, og enda en målgivende pasning.

– Stolt

– Vi møtte serielederen, og det merket vi. Men vi kan være stolte av denne prestasjonen, oppsummerer han.

Han legger til:

– Vi var tålmodige, men vant fortjent til slutt, sier han.

– Er topp seks et realistisk mål nå?

– Vi har vist at vi kan slå alle, og vi bør absolutt begynne å ha ambisjoner om en kvalikplass. Vi drømmer i alle fall om det, smiler han.

Om sin svært gode målpoeng-statistikk, sier han dette:

– Deilig å kunne bidra med målgivende. Det er klart at det betyr litt å fortsette der jeg slapp forrige sesong.

Sindre Austevoll var svært solid på vertenes sentrale midtbane i fraværet av kaptein Vegard L. Moberg.

– Jeg er ikke helt ukjent med å spille midtbane, noe jeg gjorde mye da jeg var i Førde. Jeg tar nok ikke plassen til Vegard, men det er viktig å vise seg frem når du får sjansen. Dette var en stor laginnsats og jeg synes vi vant fortjent etter en veldig god 2. omgang.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Kampfakta:

Åsane – Kristiansund 2-0 (0-0)

Mål:

1-0: Geir Andre Herrem 46,

2-0: Geir Andre Herrem 66,

Åsane: Eirik Østgård, Mads Songve, Eirik Wollen Steen, Fredrik Pallesen Knudsen, Roni Peiponen, Sindre Austevoll, Stian Nygard (Niklas Lerpold 89,) Joachim Soltvedt, Senai Hagos, Kristoffer Nesse Stephensen (Simen Lassen 89,) Geir André Herrem (Joakim Hammersland 75,)