Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBLER: Tertnes jenter 14 jubler over å ha kommet på tredjeplass i Norway cup.

  • TØFF KAMP: Tertnesjentene slet mot et sterkt lag fra Finland, og tapte til slutt semifinalen 6-0.

Tredjeplass for Tertnes-jentene

Tertnes jenter 14 år nådde lengst av alle Åsane-lag i Norway cup, men i semifinalen ble motstanden for tøff. Finske PK-KU Black vant 6-0.

Semifinalen var ikke mange minutter gammel da finnene satte inn sitt første mål. De var sterke i duellene, og Tertnes måtte virkelig kjempe. Å få et mål imot så tidlig i kampen gjorde noe med spillerne, selv om kaptein Amalie Hatland prøvde å sette mot i spillerne sine ble det for tøft. Keeper Hanna Markussen reddet en del, men måtte se tre mål gå i nettet bak seg i oppgjørets første omgang.

Vi tar dem til neste år

Kaptein Amalie Hatlem var dypt skuffet etter kampen. Skuffet over å tape dagens kamp, men samtidig stolt over å ha kommet så langt i årets Norway cup.

– Jeg er så klart stolt og glad over å ha fått tredjeplass i Norway cup! Samtidig skulle vi ha vunnet her også, men vi var bare ikke nok på. Vi hadde tatt dem, dersom vi hadde vært skikkelig på. Vi tar dem til neste år, sier hun.  

Hatlem er stolt over at laget tok tredjeplass i turneringen.

– Vi kom lengst av alle lagene i Åsane. Det er så klart helt fantastisk, men akkurat nå er jeg skuffet over å ha tapt denne kampen. For vi skulle ha tatt disse motstanderne også, sier kapteinen.

Fornøyd trener

Trener Kjell Åge Kvamme var spent før jentene skulle ut i semifinale mot det finske akademilaget. Han er fornøyd med at breddelaget fra Tertnes nådde en semifinale i Norway cup.

– Det at et breddelag som oss når så langt er et eventyr. Det har vært en fantastisk reise. Her finnes kanskje bare noen spillere som drømmer om å nå virkelig langt, men samholdet og relasjonene de har seg imellom gir gode prestasjoner på banen, sier treneren.

Kvamme er av den oppfatning at det ikke alltid er smart at gode spillere går til gode klubber, der de kanskje blir kjempende om å i det hele tatt å få spille.

– Her må de gode spillerne dra med seg hele laget. De må jobbe knallhardt for å løfte laget, og for å få frem de gode prestasjonene. At vi når en semifinale viser at det fungerer, sier han.

Treneren sier at de nesten må regne med å tape kampen mot et akademilag fra Finland.

– De hadde nok gjort «hjemmeleksen», og sett på våre kamper. De tok taktiske grep og satte Amalie ut av spill, noe som ga uttelling. Vi hadde ingen taktikk, ikke annet enn å spille god fotball og kose oss på banen, avslutter Tertnes-treneren.

Les mer i dagens utgave av Åsane Tidende.

Av

Kjersti Jørgensen Sandnes

Relaterte saker