Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYE AVHØR: Politiet må gjennomføre nye avhør etter det mystiske dødsfallet til John Arve Breivik. Han ble funnet død på Breistein i januar etter å ha ligget ute i terrenget i flere måneder. (Foto: Politiet)

Beordrer mer etterforskning

Politiet har avsluttet etterforskningen og anbefalt henleggelse. Nå krever Statsadvokaten nye avhør omkring dødsfallet til John Arve Breivik.

Politiet avsluttet tidligere i år etterforskningen og anbefalte henleggelse fordi de ikke hadde mistanke om at noe kriminelt hadde funnet sted. Det ble heller ikke funnet tegn til ytre skader på Breiviks kropp. Han skal ha ligget ute i terrenget i flere måneder før han ble funnet av en turgåer.

Nå har statsadvokaten imidlertid sendt saken tilbake til politiet med krav om mer etterforskning.

– Vi er bedt om å gjennomføre et par nye avhør, sier politiadvokat Elisabeth Bru i Vest politidistrikt til Åsane Tidende.

– Betyr dette at det er mistanke om at Breivik er utsatt for noe kriminelt?

– Det kan jeg ikke si. Vi kommer til å avhøre noe personer, slik statsadvokaten vil, og så får vi konkludere på nytt, sier hun.

I følge BA skal det i det kriminelle miljøet imidlertid ha gått rykter om hva som har skjedd med Breivik. 54-åringens mangeårige advokat, Ann Turid Bugge er ikke i tvil om at han ble tatt av dage.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker