Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY SINGEL: Knut Glesnes (vokal/gitar), Christer Unneland (trommer/kor), John Erik Soltvedt (bass/kor) og Kjetil Høvig (gitar/kor) er tilbake med en brutalt ærlig låt om vokalistens eks-narkomane storesøster. (Pressefoto)

Brutalt ærlige Fenrik Lane

Fenrik Lane imponerer med ærlig låt om storesøsteren til vokalist Knut Glesnes, som kjempet for livet etter en overdose.

Det begynner å bli en stund siden vi hørt fra Knut Glesnes (vokal/gitar), Christer Unneland (trommer/kor), John Erik Soltvedt (bass/kor) og Kjetil Høvig (gitar/kor) i åsanebandet Fenrik Lane. Men når de dyktige musikerne er tilbake, gjør de det på en brutalt ærlig, imponerende og egenartet måte. På mandag slipper bandet låten «Kommer du tilbake». Vokalist Knut Glesnes synger for første gang på kav bergensk. I teksten forteller han om sine egne erfaringer og betraktninger om hvordan det var å forholde seg til en storesøster som var narkoman.

Ideen til låten oppstod da søsteren lå for døden på Haukeland sykehus og Knut tenkte: «Kommer du tilbake, eller går du din vei no?», som er opphavet til refrenget.

Låten er produsert av Christer Unneland og mikset/mastret av Endre Kirkesola i Dub studio. Den bærer preg av en sterk personlig historie, skriver bandet i en pressemelding.

Pakke uten navn

Åsane Tidende mener «Kommer du tilbake» er det beste Fenrik Lane har levert, og det sier ikke så rent lite etter tre album og mangfoldige konserter. Bandet beholder sin særegenhet, og selv om de for første gang har norsk tekst, er det lett å høre at det er fenrikene som står bak. Teksten er gjennomarbeidet, og baserer seg altså på en sann historie om søsteren til vokalisten. Hun tok overdose og kjempet for livet etter flere år som rusmisbruker. Musikalsk er låten både rolig, munter, trist og røff – en fin blanding av pop og rock, og med et refreng som sitter lagret etter et par gangers gjennomlytting.

«Fyr i peisen og lys i treet, myk pakke uten navn på» er en av de sterkeste tekstlinjene på en låt som kommer til å bli spilt mye på radio framover, og som kommer til å bli nedlastet gang på gang.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no