Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NI FORELEGG: Ni bilister fikk forelegg på 1300 for ulovlig bruk under kjøring fredag ettermiddag. De ni ble tatt på Hylkje.

– Trist og farlig, sier politiet

Hele ni bilister fikk bøter for å ha snakket i telefonen under kjøring på Hylkje fredag ettermiddag. Det synes politiet er overraskende mye.

– Trist og dumt. Bruk av mobiltelefon under kjøring kan føre til at man flytter fokus. Det finnes flere eksempler på at ulovlig telefonbruk er årsak til ulykker, sier seksjonsleder og overbetjent ved Bergen nord politidistrikt, Stig Slaatten til Åsane Tidende.

Gidder ikke slå på bluetooth

En rekke av bilistene som ble tatt, kjørte nyere biler med bluetooth og handsfree inkorporert. Dette betyr at man med et par trykk slipper å ta opp telefonen og holde den ved øret. Hvis noen ringer, trykker man bare på en knapp på bilens display og vips har man lyd over bilens stereoanlegg.

– Det som er forbausende er at en del bilister ikke gidder å kople telefonen opp mot dette systemet, men heller slår sifrer manuelt og holder mobilen til øret, sier Stig Slaatten.

Blir du tatt, blir det dyrt. 1300 kroner må du ut med om du blir fersket med håndholdt mobil i kjøretøyet. Simulatortester fra Storbritannia viser for øvrig at teksting på mobilen under kjøring er farligere enn å tråkke ned gasspedalen med 0,8 i promille.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no