Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR, FERDIG, LØP: Jan Fredrik Gullaksen og Trond Spurkeland (t.h) er klare for løpsfesten i Eidsvåg.

Motbakkeløp i Eidsvåg:

– Løpet er tilpasset for alle

– Jeg kom meg lett opp første gang jeg prøvde. Da klarer jeg det denne gangen også, sier Jan Fredrik Gullaksen, som deltar i tidenes første ”Kistekleiven opp”.

Motbakkeløpet starter i Eidsvåg ved Munkebotn. Løypen er tilrettelagt for funksjonshemmede, og har startskudd lørdag om en uke. Kommunen tilbyr ekstra tilbud for tjenester innenfor denne brukerbruken.

Jan Fredrik er klar for å legge 1,1 kilometere bak seg når han deltar i sitt første offisielle motbakkeløp i Eidsvåg.

– Jeg stikker oppover, og gleder meg. Formen er bra, og jeg har trent en del i forkant, men det er jo fortsatt noen dager til, smiler han.

– Har du løpt i motbakke før?

– Ja, en gang. Jeg kom meg lett opp første gangen jeg prøvde. Da klarer jeg det denne gangen også, ler han.

På toppen venter t-skjorter og medaljer til alle deltagerne.

Arrangør og initiativtaker, Trond Spurkeland, som selv er en aktiv motbakkeentusiast, gleder seg til å Kistekleiven opp-debuten, som arrangør.

– Dette blir kjempeartig. Dette er først og fremst et tiltak i samarbeid med idrettsservice i Bergen kommune. Responsen har vært veldig god så langt, men vi håper på enda flere deltagere, kommenterer han.

– Håper på mange flere

– Hvor mange påmeldte er det nå?

– Rundt 30 stykker, pluss verger for de som ønsker det. Det er fortsatt noen dager til arrangementet starter, og jeg tror og håper det vil stille enda flere til start enn det som er påmeldt nå, forklarer han.

Løpet starter lørdag 17. september med både trim- og konkurranseklasse med tidtaking.

– Dette løpet er tilpasset for alle. Noen vil bruke fem-ti minutter, andre nærmere 25 minutter. Terskelen er lav, og jeg ser på dette som et fint alternativ til for eksempel Grinde-Veten, påpeker han.

– Skal være inkluderende

Spurkeland har arrangert slike løp kun en gang tidligere. Da inviterte han til løpsfest i Gulen opp Mjømna-fjellet i en dobbelt så lang etappe enn det Kistekleiven opp-deltagere skal gjennom.

– Dette løpet skal være inkluderende, og jeg ønsker å løsne litt på ”motbakkeløp-tittelen”.  Det blir et fint arrangement med skikkelig mållinje, og premier og sosialt samvær på toppen.

– Stigningen i dette løpet er ikke veldig bratt, og jeg tror alle skal fint komme gjennom løypen. Det handler om å gi alle en mestringsfølelse, og det det blir veldig spennende, fortsetter Spurkeland.

Marte Brunborg i Bergen kommune har også bidratt sterkt til å få debutløpet på plass i bydelen.

– Jeg har fått mye hjelp og har mange gode støttespillere som har bidratt til å få dette til, sier Spurkeland, som utdanner seg til å bli vernepleier.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no