Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KAN VINNE: Horisont kan blir årets kjøpesenter i Norge. Denne uken ble det klart at Horisont er en av tre finalister når prisen deles ut på Fornebu 20. oktober (Foto: Thomas Gangstøe)

– Vi er kjempestolt

– Vi er kjempestolte. Det er en seier bare å bli nominert. Nå skal vi glede oss fram til 20. oktober. Da avgjøres det hvem som vinner, jubler senterleder Jeanette Heggland til Åsane Tidende.

Det er Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) som står bak kåringen. Prisen gis den fremste representanten for moderne norsk kjøpesenterdrift, og deles ut i år for 23. gang. Vinneren av årets pris blir automatisk nominert til konkurransen for Årets Nordiske Kjøpesenter i NCSC.

Juryen skriver følgende om Horisont;

Senteret utmerker seg med spennende arkitektur, samt miljøvennlige og innovative løsninger. I et tøft marked i Åsane med sterk konkurranse mellom flere sentre, har Horisont lyktes med å etablere et stort, dynamisk senter med attraktive leietakere. Senteret scorer høyt på kundetilfredshet, og har en meget god omsetningsvekst.

Tøff konkurranse

Flere titalls kjøpesentre landet rundt er blitt vurdert av NCSC, men til slutt har juryen plukket ut tre finalister. I tillegg til Horisont er dette Jekta storsenter på Langnes i Tromsø og Amfi Orkanger.

Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering og drift, arkitektur, senterutvikling og miljø. Kriteriet er at senteret på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre.

I fjor var det Strømmen Storsenter som stakk av med utmerkelsen. Året før kunne Vestkanten smykke seg med prisen. I år kan for første gang et kjøpesenter fra Åsane bli best i landet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker