Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SVAKT: Åsane tapte på Jæren og møter Strømmen til nytt skjebnemøte neste søndag.

Åsane tapte sin niende bortekamp på sine siste ti forsøk:

Åsane ydmyket i bunnoppgjør

– Vi må være ærlige med oss selv og si at vi er et bunnlag.

Det sier Joachim Soltvedt etter at Åsane røk 3-1 for divisjonens nest svakeste lag på Jæren. For Åsane har kun vunnet en fotballkamp (Mot sisteplassen Raufoss, journ.anm.) siden 10. juli. Det er over to måneder siden. Mot svake Bryne gikk det som det pleier for Kjetil Knutsens bortesvake mannskap.

Bajram Ajeti skjøt vertene i føringen like før pause, før Marius Helle doblet like etter. Fredrik Pallesen Knudsen ga Jærbuene 3-0 etter et uheldig selvmål, og Joachim Soltvedts strafferedusering var aldri i nærheten av å gi Åsane noe annet enn et trøstemål.

Heldigvis for de oransje gikk resultatene i de andre matchene i Åsanes favør, men det er kun tre poeng ned til nedrykksstreken.

– Vi er et bunnlag!

– Vi begynte egentlig bra, men fikk en scoring i trynet, et skikkelig drittmål, rett før pause. Det ødelagte mye, fortsetter Soltvedt.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv nå, og borteformen finnes det ingen unnskyldninger for. Det er rett og slett alt for dårlig, oppsummerer han.

Nå er det vel slutt på kvaliksnakk og fullt fokus på å overleve i divisjonen?

– Vi må være ærlige med oss selv nå og si at vi er et bunnlag og spiller slik også. Vi er underdogs i resten av kampene, men vi skal klinke til, og i alle fall vinne de to hjemmekampene våre, sier han.

– Hvordan forklarer du den forferdelige høstsesongen, spesielt borte?

– Vi har spilt jevnt med de fleste, men mangler kvalitet i begge boksene og har ikke vært gode nok. Det har vært mye motgang, en dommer som fullstendig mistet kontrollen i dag, og det er kommet mange nye spillere inn i laget. Da tar det litt tid å sette laget.

En seier på to måneder

For Åsanes katastrofehøst har gitt ni bortetap på de ti siste bortekampene. Laget fra Myrdal står totalt med seks tap, tre uavgjort- og kun en seier, mot tabelljumbo Raufoss siden 10. juli. Det ligner på et nedrykkslag.

Åsane produserte få sjanser, spilte treigt og unøyaktig og lite tydet egentlig på at Åsane kjemper for ny kontrakt i divisjonen. De oransje styrte en del av banespillet, men opptredte tafatt. Et relativt syltynt bortelag fortjente egentlig aldri å reise hjem med poeng.

– Alt handler om å holde plassen nå, og det kan fort bli like jevnt som forrige sesong, påpeker Soltvedt.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Bryne – Åsane 3-1 (1-0)

Mål:

1-0: Ajeti 43,

2-0: Helle 52,

3-0: Pallesen Knudsen 85, (selvmål)

3-1: Joachim Soltvedt 90, (straffe)

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Fredrik Pallesen Knudsen, Eirik Wollen Steen, Mads Songve (Sindre Austevoll 46,) Joachim Soltvedt, Mohammed Fuseini (Joakim Hammersland 81,) Stian Nygard, Senai Hagos, Kristoffer Nesse Stephensen, Geir Andre Herrem (Øystein Myrkaskog 66,)