Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NØKKELSPILLER: Kristoffer Nesse Stephensen gikk skadet i hele forsesongen, men har igjen vært en av klubbens beste spillere. Nå er han klar på at han håper å få med seg Kjetil Knutsen også kommende sesong.

  • Åsane-trener Kjetil Knutsen står fortsatt uten kontrakt.

  • Fredrik Pallesen Knudsen vurdere nytt år på Myrdal. Det avhenger imidlertid av om trener Kjetil Knutsen fortsetter.

Knutsen kan ha ledet sin siste Åsane-kamp:

– Vi står bak ham 100 prosent

– Han er den treneren som har fått mest ut av meg som spiller. Jeg håper virkelig han skriver ny kontrakt.

Det sier Kristoffer Nesse Stephensen om kontraktsløse Kjetil Knutsen og hans usikre fremtid på Myrdal.

Åsane sløste med sjansene og måtte nøye seg med 1-1 borte mot Ranheim i sesongens siste kamp. Dermed ledet Knutsen oransjetrøyene på 10. plass og 38 poeng.

Kjetil Knutsens kontrakt med klubben går ut ved sesongslutt, som Åsane Tidende har omtalt tidligere. Foreløpig har ikke klubben lagt et nytt kontraktforslag på bordet. Det bør de gjøre, ifølge en av Åsanes viktigste spillere.

– Han har stor tillit

– Kjetil har stor tillit i spillergruppen, og han er en fantastisk trener som har fått enormt mye ut av ressursene  klubben, fortsetter Stephensen, som har en fortid i både Sogndal, Løv-Ham- og FK Fyllingsdalen.

– Ingen trenere jeg har hatt tidligere, har fått så mye ut av meg som spiller, som det Kjetil har klart. Jeg håper virkelig han fortsetter. Jeg snakker for min egen del, men jeg er ganske sikker på at alle ønsker han med videre, understreker midtbaneeleganten.

– Knutsen er avgjørende

Kaptein Fredrik Pallesen Knudsen som i utgangspunktet avslutter sitt låneopphold etter sesongen, utelukker ikke at han blir i Åsane. Da ønsker han Knutsen som trener.

– Jeg støtter han 100 prosent, og mener det ikke er noen bedre alternativer i Bergen som er bedre enn Kjetil. Han har fått det beste ut av spillergruppen, og har betydd mye for både meg personlig og hele klubben, sier han.

– Hvor viktig er Knutsens fremtid i forhold til hvor du spiller neste sesong?

– Jeg håper han fortsetter, og mener det ikke er noen bedre alternativer i Bergen som er bedre enn Kjetil. Han har fått det beste ut av spillergruppen, og har betydd mye for både meg personlig og hele klubben, sier han.

– Åsane er helt klart aktuell neste sesong, men alt avhenger av hva Brann ønsker. Dette har vært en veldig viktig sesong for min utvikling. Jeg har spilt alt, vært i en klubb som har hatt tro på meg, og Åsane har vært en fantastisk klubb å utvikle seg videre i, fortsetter Brann-talentet.

Nesse Stephensen mener oransjetrøyene leverte en god sesong, forutsetningene tatt i betraktning.

– Vi har divisjonens laveste budsjett, har kun deltidsspillere, men endte likevel opp med en historisk god plassering for klubben. Vi tok flere poeng enn i fjor, endte høyere på tabellen og har et av divisjonens yngste lag. Det må vi være fornøyde med, selv om høstsesongen tidvis var tung, sier han.

Kostbart poengtap

Litt bittert var det nok likevel at 9. plassen røk. Med tre poeng i Trondheim, hadde martyrene passert Ranheim på tabellen og tjent rundt 50.000 kroner mer på bedre tabellplassering.

– Kjipt, men vi mister ikke nattesøvnen av den grunn. Vi leverte en god bortekamp, og hadde fortjent å vinne, påpeker han.

Kjetil Knutsen var glad for å stilne kritikerne etter poenget i Ranheim som sørget for åtte poengs margin ned til streken.

– De fleste tippet vel oss ned før sesongen, men vi tok flere poeng enn i fjor, og det var spesielt godt å se hvordan vi reiste oss etter tunge perioder og tok de poengene vi trengte, oppsummerer han.

Ingenting nytt

Knutsen og sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, hadde et møte på fredag om trenerens fremtid.

– Hva er status med ny kontrakt?

– Ingenting nytt ennå, melder Knutsen.

Åsane spilte tidvis god fotball på kunstgresset i Trondheim, men det var vertene som tok føringen ved Mads Reginiussen. Innleide Førde-spiss, Øystein Myrkaskog sørget imidlertid for balanse like før pause da han utnyttet katastrofalt forsvarsspill av hjemmelaget. Han var iskald og sikret en fortjent utligning.

Etter hvilen dominerte gjestene banespillet, og skapte nok til å ta med seg alle poengene. Både Myrkaskog, Hammersland og Soltvedt brente alle svære sjanser til å sikre tre poeng, men det endte uavgjort i sesongens siste match.

– En godt gjennomført bortekamp, oppsummerte Kjetil Knutsen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker