Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅGANGSMOT: Berit Gjerstad, leder for Åsane frivilligsentral, er en kvinne med stort pågangsmot, og hun sørger for å få ting til å skje i Åsane bydel. (Foto: Nina Johnsen)

  • NY PLATE: Kurt Ove Mæland har nylig gitt ut ny plate. Artisten er blind, men lar ikke handikappet stoppe seg. (Foto: Kristine Rande)

  • IDOL-FINALIST: Ingeborg Fosse imponerte stort under årets Idol. Tertnes-jenten tok 7. plass i konkurransen. (Foto: Nina Johnsen)

  • ENGASJERT: Jørund Vandvik er en engasjert Hylkje-beboer, og har vært bydelens talsperson i godsterminalsaken som preget nyhetsbildet i vår. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • KALVATRÆET: Gjertrud Hernholm-Selvik sto i spissen for å bevare nedleggingstruede Kalvatræet skole, og takket være innsatsen til aksjonskomiteen, foreldre og lærere ble skolen reddet. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

  • YOGA OG TERAPI: Kine Charlotte Solend arrangerer kurs for mennesker som har vært utsatt for overgrep. I tillegg har hun siden sommeren 2013 tilbudt gratis yogatimer på toppen av Stoltzekleiven. (Foto: Nina Johnsen)

  • FILMSKAPER: René Bjerregaard (25) har de siste årene utmerket seg som filmregissør og produsent. (Foto: Kristine Rande)

  • ILDSJEL: Marianne Herfindal Johannessen er en ildsjel som virkelig brenner for kulturminnevern i Åsane. (Foto: Benedicte Bakken)

  • I VERDENSTOPPEN: Andreas Bakkerud er rallycrossfører i verdenstoppen. I år har han stått øverst på pallen i to VM-runder, og når det nå gjenstår kun én runde kjemper han ennå om medalje sammenlagt i mesterskapet. (Foto: Rally Bakkerud).

  • ÅSANEPOLITIKER I OSLO: Senterparti-kvinnen Kjersti Toppe fra Morvik er en stortingsrepresentant med hjerte for bydelen vår. (Foto: Stig Økland)

Hvem blir årets åsabu 2016?

Det er igjen på tide å kåre Årets åsabu, og vi har fått inn mange gode forslag til kandidater. Blir det en artist, en rallycrossfører, en politiker eller kanskje en engasjert forelder som vinner i år? Det er det du som bestemmer.

2016 nærmer seg slutten, og det har vært et spennende år for bydelen vår. Åsane Tidende har bedt dere lesere om forslag til hvem dere mener fortjener prisen Årets åsabu, og vi har fått inn mange gode innspill. Vi har nå valgt ut ti kandidater som har utmerket seg ekstra positivt gjennom 2016. I tiden fremover mot jul kan du stemme på din favoritt.

Les om din favoritt

Du har kanskje latt deg imponere av Ingeborg Fosse i Idol eller blitt inspirert av arbeidet Marianne Herfindal Johannessen har lagt ned i historielaget. Kanskje du mener det er den alltid like sprudlende og engasjerte daglige lederen på frivilligsentralen som fortjener å bli Årets åsabu. Er det derimot film som er står øverst på listen din vil du muligens velge å gi René Bjerregaard din stemme.

Åsane Tidende skal presentere alle de ti kandidatene våre med portrettintervjuer i utgavene våre fremover mot jul. Allerede i dag kan du lese om filmskaper René Bjerregaard og artisten Kurt Ove Mæland i vår papiravis. Følg med videre i Åsane Tidende, slik at du ikke går glipp av intervjuet med din favoritt.

Sang, yoga og kulturvern

Her kommer en kort presentasjon av alle kandidatene. Artisten Kurt Ove Mæland fra Morvik har nylig gitt ut cd-en «Kom helt inn». Han reiser for tiden landet rundt for å promotere det som er hans andre plate. Mæland er blind, men har aldri latt handikappet hindre ham i å nå sine drømmer. Artisten blir beskrevet som en ivrig lokalpatriot og en inspirerende mann som flere burde kjenne til. 

Marianne Herfindal Johannessen overtok som leder i historielaget i 2000. Siden den gang har medlemstallet økt fra i overkant av 50 til nærmere 1000 i dag. Hjertet hennes banker sterkt for alt fra steinhuset på Eikås i Vågsbotn og Almåsgårdene til fangeleiren på Saurås. Johannessen er kjent for å aldri gi opp når det gjelder kulturminnevern i Åsane.

Salhus-kvinnen Kine Charlotte Solend er terapeut og yogainstruktør. Da hun var liten ble hun utsatt for overgrep. I dag bruker hun sine erfaringer til å hjelpe andre i form av kurs for overgrepsutsatte.  I tillegg startet Solend opp Stoltzenyoga sommeren 2013. Dette er et gratis tilbud som er åpent for alle, og siden oppstarten for over tre år siden har hun uansett vær og vind ledet yogatimer på toppen av fjellet året rundt. 

Ung filmskaper

25-årige René Bjerregaard fra Breistein har i løpet av de siste årene utmerket seg som filmskaper. Han vant prisen for beste student da han ble uteksaminert fra filmskolen Noroff, og har siden den gang hatt suksess med kortfilmer som har blitt vist på festivaler verden over. Bjerregaard er hardtarbeidende, har mye stå-på-vilje og svært god arbeidsmoral. Hans siste prosjekt, spillefilmen «Mare», var en storsatsning som få filmregissører tør å begi seg ut på i så ung alder. Bjerregaard brenner for det han driver med, og er en stor inspirasjon for unge kunstnere.

Idol-finalist Ingeborg Fosse imponerte stort med sin stemmeprakt i sangkonkurransen på TV2, der hun til slutt endte på 7. plass. Den populære og unge artisten fra Tertnes fortsetter å satse på musikken, og opptrådte nylig på Åsanekveld i forbindelse med årets Kulturfest Åsane.

Berit Gjerstad, daglig leder for Åsane frivilligsentral, er en sprudlende og aktiv kvinne som gjør en fantastisk jobb for det frivillige arbeidet i bydelen. Hun har bidratt til alt fra grøtkafé til seniortrim og turgrupper. Dette er en kvinne som sørger for å få ting til å skje, og

Nei til godsterminal på Haukås

Hylkje-beboer Jørund Vandvik har vært Åsanes talerør i godsterminalsaken som opptok mye av nyhetsbildet i vår. Åsabuen, som tidligere har vært politifullmektig, snakket i klartekst til politikerne og fikk dem til å forstå hvorfor Haukåsmyrane var et svært dårlig alternativ for en godsterminal. Vandvik er brennende opptatt av nærområdet sitt og Åsane bydel i sin helhet.

Gjertrud Hernholm-Selvik fra Glasskaråsen har i en årrekke vært FAU-leder for Kalvatræet skole. Hun har vært sterkt engasjert i nærmiljøet, og spesielt skoleveien. I år har hun dessuten vært en av dem som har stått i spissen for å bevare nedleggingstruede Kalvatræet skole. Takket være innsatsen til Hernholm-Selvik og resten av aksjonskomiteen, foreldre og lærere ble skolen reddet.

Senterparti-kvinnen Kjersti Toppe (49) fra Morvik er en stortingsrepresentant med hjerte for Åsane. Hun fronter saker som er viktige for bydelen, og har den siste tiden vært engasjert i saken om Arna og Åsane politistasjon som ble foreslått avviklet. Hun brenner for helse, familiepolitikk, miljø og ikke minst bydelen hun kommer fra.

Rallycrossfører Andreas Bakkerud tok nylig bronse i VM i rallycross. Han har vunnet tre av årets VM-runder, og har i tillegg flere andre pallplasseringer. Det er tydelig at 25-åringen er en populær mann. Til VM-runden i Riga ble det chartret et fly til 150 supportere, og alle plassene ble fylt opp.

 

Send din stemme

Dette er altså årets ti kandidater for Årets åsabu, og nå er det helt og holdent opp til deg å avgjøre hvem som stikker av med premien. Velg ut din favoritt fra listen, og send din stemme til oss. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til nina@aasanetidende.no. Du kan også nå oss på telefon 55 18 50 00 mellom klokken 09.00 og 16.00 i ukedagene. Stemmen kan også leveres ved å sende oss en privatmelding på Facebook. Uansett hvilken stemmeform du måtte foretrekke er det viktig at du skriver ditt fulle navn og adresse.

Fristen for å levere din stemme er torsdag 22. desember klokken 10.00. Da må din stemme være oss i hende.  

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Send din stemme

Dette er altså årets ti kandidater for Årets åsabu, og nå er det helt og holdent opp til deg å avgjøre hvem som stikker av med premien. Velg ut din favoritt fra listen, og send din stemme til oss. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til nina@aasanetidende.no. Du kan også nå oss på telefon 55 18 50 00 mellom klokken 09.00 og 16.00 i ukedagene. Stemmen kan også leveres ved å sende oss en privatmelding på Facebook. Uansett hvilken stemmeform du måtte foretrekke er det viktig at du skriver ditt fulle navn og adresse.

Fristen for å levere din stemme er torsdag 22. desember klokken 10.00. Da må din stemme være oss i hende.  

Relaterte saker