Lokalavis for Åsane og omegn!
  • AMPERT: – Dette har ikke vært en samlet beslutning, sier styreleder Helge Føllesdal.

Høy temperatur etter Knutsen-avgangen:

Sinne og splittelse etter spillermøte

– Jeg skjønner at han er forbanna og frustrert, sier Helge Føllesdal.

Etter at spillergruppen ble informert om at Kjetil Knutsen ikke fikk fornyet kontrakt med Åsane, og blir erstattet med Mons Ivar Mjelde, foregikk det et timelangt spillermøte på Myrdal i kveld.

Styreleder Helge Føllesdal møtte pressen og bekreftet at det var mange følelser i sving etter et svært ampert spillemøte.

– Reaksjonene ble harde. Vi vet at det blir en ekstra risiko rundt ansettelsen når spillergruppen i utgangspunktet ikke står bak valget om å vrake Kjetil, men vi mener Mjelde er den beste løsningen for oss nå.

Han kunne ikke si noe om hva som skjer med resten av støtteapparatet, men bekreftet videre at det er en splittelse internt i klubben rundt avgjørelsen og at avgjørelsen gikk i mot sportsleder Trond Bjørndals innstilling.

Stor uenighet

– Det var ikke en samstemt beslutning mellom sportslig ledelse og styret. Vi var ikke enige, men dette var en helhetlig vurdering, påpeker han.

Mons Ivar Mjelde får økonomisk støtte ifølge Føllesdal, og et tydelig spill i kulissene som har pågått bak ryggen på deler av styret, inkludert spillerne og Kjetil Knutsen kuliminerte i drittslenging, smelling med dører og svært amper stemning i lokalene på Myrdal.

– Jeg vil ikke kommentere mer om det nå, kommenterer Føllesdal.

– Hvorfor er Mjelde et bedre alternativ enn Knutsen?

– Det vil jeg ikke si noe om nå, men da han ble ledig, ble det interessant for oss, sier han.

Spiller Geir André Herrem sa følgende:

– Jeg er uenige i argumentene om at Åsane ikke produserer nok lokale spillere. Det er et tynt grunnlag, sier han om påstandene om at Knutsen ikke har prioritert lokale spillere som et argument mot treneren og ansettelsen av Mjelde.

– Syret har håndtert saken dårlig, det er min mening. Spillerne stod bak Knutsen, og det var sterke reaksjoner på prosessen, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker