Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SJOKKERT: Vegard Leikvoll Moberg ble gjort til kaptein av Kjetil Knutsen og roser sin tidligere trener. – Det som har skjedd de siste dagene er ikke slik jeg kjnner Åsane, sier han. 

Tidligere Åsane-kaptein:

– Det gjør vondt å se Kjetil bli behandlet slik

– Jeg blir sint og lei meg, sier Vegard Leikvoll Moberg om trenerkaoset som førte til at Kjetil Knutsen forlot Åsane i går.

For osingen har mange sesonger bak seg på Myrdal, og ble utvalgt til kaptein denne sesongen, før han i sommer forsvant til Sogndal.

Han er sjokkert over medieoppslagene som avslørte den prosessen med å erstatte Knutsen, som hadde tillit blant spillerne og det sportslige styret. Det hele kan ende i at hele støtteapparatet og sportsstyret følger Knutsen ut dørene på Myrdal.

– Jeg har hatt veldig mange fine år i Åsane, og dette høres ikke ut som det Åsane jeg kjenner. Jeg forstår lite av dette, rett og slett, sier han.

– Jeg har snakket med noen av spillerne, og de sier at situasjonen er slik den har blitt beskrevet. Ting har ikke skjedd på en redelig måte, og det er ganske utrolig å behandle en trener som har betydd så mye for klubben slik.

– Den første til å bry seg

Midtbanegiganten forklarer at den tidligere Hovding- og Fyllingsdalen-treneren har betydd enormt mye for han, både på og utenfor banen.

– Jeg blir sint og lei meg av alt. Kjetil har lagt ned så mye arbeid, vært utrolig viktig for Åsane og der klubben er i dag, i tillegg til at han er en flott person ved siden av fotballen.

– Da Kjetil kom til Åsane slet jeg med sykdom og litt forskjellig, men han spurte alltid hvordan det gikk. Han var alltid den første til å bry seg, sier Moberg.

– Hva tenker du om at Kjetil hadde tillit blant spillerne og deler av styret, men ble likevel ikke hørt?

– Det er måten tingene har blitt gjort på som er skuffende. Jeg stiller spørsmål til om kompetansen i deler av styret er god nok. En person i styret sa at han ikke hadde nok kunnskap om fotball til å være med i denne beslutningen da jeg var på vei til Sogndal. Kjetil støttet meg i valget mitt da jeg dro til Sogndal,  selv om han ønsket å beholde meg, sier han.

– Har du snakket med Kjetil etter avgangen hans?

– Jeg har sendt han en melding, men når dette har lagt seg, vet jeg at han ikke kommer til å ha problemer med å finne seg en ny klubb.

– Overrasket

Jahn-Ove Wiik, som har drøye ti sesonger bak seg i klubben, flere av dem som kaptein,  og de fleste som et soleklart førstevalg på stopperplass, forsvant til Fyllingsdalen i sommer.

Han ble i likhet med Moberg, svært overrasket over måten det hele ble håndtert på, og at Knutsen ikke fikk forlenget sin avtale med Åsane.

– Ja, jeg ble overrasket og var sikker på at han kom til å fortsette, sier han.

– Men det er en kynisk bransje, og jeg skal innrømme at jeg har litt blandede følelser, siden jeg ble behandlet litt på samme måte av Kjetil, som han er blitt av styret. Det var tungt å måtte forlate Åsane etter så mange år. Det er klubben i mitt hjerte, men plutselig var det slutt, og jeg ble avskiltet. Det var så klart skuffende, sier han.

– Men hvis alt som står stemmer, er det jo klart at denne prosessen kan skade klubbens omdømme, i alle fall på kort sikt. Med Mjelde har Åsane fått et stort navn, så får vi se hva som skjer i fremtiden, men hvis spillerne ikke står bak treneren sin blir det krevende.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker