Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MANGE STEMMER: «Fighting Demons» har samlet mange stemmer i kåringen av årets beste rockelåt, og har lagt flere verdenskjente artister bak seg på listen, som avgjøres 22. januar.

Vant foran 198 nominerte låter:

«Fighting Demons» årets rockelåt

– Testpilot-låt Utvilsomt den store overraskelsen, skriver musikkmagasinet.

Åsanebandet klatret helt til til topps på Rockmann musikkmagasin sin liste med låten «Fighting Demons», som inviterte publikum til å stemme frem årets rockelåt. Avstemningen startet tidlig i desember.

Avgjørelsen falt i kveld. Testpilot slo knockout på store artister som Metallica, danske Volbeat, David Bowies «Lazarus, og progmetal-legendene Opeth, som alle endte blant topp 20.

– Det er jo intet annet enn helt fantastisk! Skulle vi nå gå hen å vinne hele sulamitten, så vil det bety enormt mye for oss. Det kan være døråpneren vi trenger for å skille oss ut blant så mange andre bra band der ute, sier bassist i Åsane-bandet, John Erik Soltvedt til Åsane Tidende.

– Nå har vi plassert oss på det norske musikk-kartet, og håper å spille på flere festivaler i sommer.

For listen hvor alle kunne stemme frem sin favorittlåt frem til og med 22. januar, inneholdt over 199 låter. Testpilots låt er hentet fra pilotenes siste og andre plate, «Chuck Yeager» som Åsane Tidende anmeldte til terningkast 5.

Store artister som franske Gojira, svenske popmetalbandet Ghost, Metallica, David Bowie, Megadeath, Kvelertak, Mayhem, Red Hot Chilipeppers og In Flames er bare noen av artistene som var representert med låter på listen som er utarbeidet av musikkmagasinet.

– Vi synes det meget hyggelig og ikke minst veldig motiverende å havne på en slik liste. Det er kjekt når man ser at det vi bruker så mye tid og penger på blir anerkjent, fortsetter Soltvedt.

– Når Heavymetal.no i tillegg skryter av produksjonen og variasjonen på platen vår, samt at vi har blitt assosiert med store band som System Of a Down, Metallica og Foo Fighters, viser det at vi har gjort mye riktig. Vi har fått gode anmeldelser og er glade for å ligge så høyt oppe, sier han.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Her er topp 10:

1: «Fighting Demons» – Testpilot

2: «Seal The Deal» – Volbeat

3: «Fat Man» – Beth Hart

4: «Chrysalis» – Opeth

5: «The House Of Shame» – Lacuna Coil

6: «Hardwired» – Metallica

7: «Square Hammer» – Ghost B.C

8: «Fallen Angel» – Punky Meadows

9: «Armageddon» – Psykopath»

10: «Thats When The Trouble Starts» – Ian Hunter

 

Relaterte saker