Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MØT TEAM BERGEN: Fra venstre: Ronny Smistad, Peter Nordgreen, Linda Nordgreen, Tove Sell-Dyngeland, Tom Sell-Dyngeland, Randi Fossum og Trond Balestand er klar for å sykle og samle inn penger til kreftforskning med sine nye Team Rynkeby sykler, som er kjøpt inn i samarbeid med MX-sport på Gullgruven.

Skal sykle 1300 kilometer

For første gang har Team Rynkeby fått et eget lag fra Bergen. Det har denne gjengen fra Åsane sørget for. 8. juli setter de seg på sykkelsetet for å trø om lag 1300 km til Paris for å samle inn penger til kreftforskning for barn.

Team Rynkeby i Bergen består av 35 syklister og 8 servicepersoner som skal være med i følgebiler, lage mat og bistå syklistene underveis på de seks etappene fra Kiel til målgang i Paris. Men før de drar med fergen til Kiel, skal alle de norske deltakerne sykle en prolog i Oslo.
– Vi starter i Oslo hvor vi sykler til Rikshospitalet. Der skal kreftforeningen ønske oss en god tur, før vi sykler ned til Kiel-fergen for å starte der, forklarer teamleder for bergenserne, Tom Sell-Dyngeland fra Åsane.

- En god sak

Det var Dyngeland som oppdaget veldedighetsprosjektet for fire år siden. Da var det bare dansker og svensker som deltok, men de siste årene har resten av de nordiske landene kastet seg på sykkelen for kreftsaken. I fjor deltok han og konen Tove på det norske laget, og i år har de altså dannet et eget lag fra Hordaland.
– Jeg og min kone Tove har selv mistet ett barn til kreft, og i den forbindelse kom jeg over Team Rynkeby. Jeg synes denne typen innsamlingsaksjon er en god anledning til å gjøre noe positivt både for oss selv og andre. I fjor syklet vi turen selv, og det er en flott tur som er godt organisert, forklarer han.

Betaler selv

Flere av medlemmene i team Bergen har også erfaring med kreftsykdom i familie eller blant venner og bekjente. De fleste forteller at nettopp dette er deres motivasjon for å gjennomføre det tøffe løpet
For at inntektene skal gå uavkortet til kreftforskning, må deltakerne selv betale utgiftene de har på turen. De må også kjøpe syklene som er offisielle Team Rynkeby-sykler. Totalt er det 1700 syklister fra hele Norden som deltar i årets løp. Alle lagene finner sine egne ruter fra sine startsteder. Først i Belgia møtes rutene til alle nasjonene, før de splittes og samles i Paris.

Les mer i Åsane Tidendes papiravis eller last ned vår Eavis!

Av

Karoline Forselius

Team Rynkeby

– Startet i Danmark i 2002 av det danske firmaet Rynkeby Foods.
– Arrangerer årlig sykkelritt hvor inntekten går uavkortet til forskning på barnekreft.
– I 2017 deltar syklister fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøyene.
– I 2016 bidrog det norske laget med 5.712.050 kroner i innsamlede midler. Totalt ble det samlet inn 76.912.144 NOK mellom alle de Nordiske landene.
– Til årets ritt har Norge lag fra Bergen, Nord-Norge, Oslo, Rogaland og Kristiansand.
– For de norske lagene er turen delt inn i 6 dagsetapper på minst 20 mil per etappe. Til sammenligning er Bergen-Voss løpet på 17 mil.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' AND content LIKE '%sykkel%') as term2, (field = 'tags' AND content LIKE '%kref' at line 1