Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LØPER FOR BARNEKREFTFORENINGEN: Hans Petter Blom sammen med datteren Celine Blom, som heldigvis er blitt frisk fra leukemien hun hadde som toåring. (Foto: Vibeke Blich)

Et livsviktig skoleløp på Rolland

Nylig løp Celine Blom, som selv har hatt leukemi, og de andre elevene ved Rolland skole til inntekt for barn med kreft. Til sammen har elevene ved skolen løpt 2335 runder.

Rolland skole deltok i årets Team Rynkeby skoleløp, et mosjons- og veldedighetsløp hvor skoleelever fra Norge, Sverige, Danmark og Finland løper til inntekt for barn med alvorlige sykdommer. Hans Petter Blom forteller Åsane Tidende om konseptet.

– Barn hjelper barn ved å samle inn sponsorer i forkant av skoleløpet, og de blir da sponset med et visst beløp for hver runde de løper. Pengene går uavkortet til Barnekreftforeningen og forskning på kreft blant barn, forklarer Blom som sitter i styret til Barnekreftforeningen Hordaland / Sogn og Fjordane. Men viktigst av alt, han er far til åtteåringen Celine Blom, som fikk leukemi da hun var to år. Dette har naturlig nok gjort familiefaren enda mer engasjert i kreftsaken, og han synes det er flott at Rolland skole også er med og engasjerer seg. 
Blom mener at det har vært gjort for lite forskning på barn og kreft – at fokuset på forskning på barn med kreft rett og slett har falt litt igjennom. Han synes derfor det er svært gledelig med arrangement som Team Rynkeby skoleløp, der barn selv kan være med å bidra med å samle inn bidrag til Barnekreftforeningen.

Datteren, Celine, er helt enig med pappa der. I rosa jakke og joggesko står hun klar til å løpe som en vind for å få inn så mange sponsormidler som overhodet mulig.

– Da jeg egentlig skulle gått i barnehagen, var jeg på sykehus, fordi jeg hadde fått kreft og det var ikke noe gøy, men jeg ble heldigvis frisk igjen, smiler hun og legger til at hun er glad for å kunne hjelpe andre barn som har det vondt.
– Alle burde få lov til å være friske nok til å løpe, sier Celine før hun tar beina fatt og farer av gårde rundt andedammen på Rolland.
 
Les hele saken i ukens utgave av Åsane Tidende, eller kjøp eavis.

Av

Vibeke Blich

Om Team Rynkeby skoleløpet

Pengene betales elektronisk til Team Rynkeby Fonden, som donerer dem i sin helhet til Barnekreftforeningen i Norge. I Norge, Sverige og Finland doneres pengene uavkortet til lokale barnekreftorganisasjoner, mens i Danmark doneres de til kampen mot alvorlige lungesykdommer hos barn. Team Rynkeby Fonden ønsker at skolene skal kunne bruke sin deltakelse i Team Rynkeby Skoleløpet som grunnlag for et undervisningsløp om alvorlig sykdom hos barn – sykdommer som kan gjøre det vanskelig for barna å delta i fellesskapet på skolen og i verste fall være livstruende. Derfor har Team Rynkeby Fonden i samarbeid med de lokale samarbeidsorganisasjonene i hvert enkelt land, utviklet et lite undervisningsløp som er målrettet mot ulike alderstrinn, som lærerne fritt kan benytte seg av i undervisningen. www.teamrynkeby.no/støtt

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'tags' AND content LIKE '%rolland skole%') as term3, (field = 'tags' AND content ' at line 1