Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FULL FART: Ylva og Melinda like etter start på «Tour de Hordvik».

     

«Tour de Hordvik»

Gøy med kappløp på hjul

Det hvinte i våte dekk da 56 syklister fra Hordvik barnehage la seg på hjul i anledning «Tour de Hordvik».

De små, men sterke syklistene i barnehagen stod linet opp side om side på den våte asfalten, mens de ventet på å rykke frem til startstreken. Dette var nemlig ingen vanlig sykkelfredag. Når det årlige barnehagearrangementet «Tour de Hordvik» går av stabelen, er det straks litt mer alvor å spore i rekkene av ivrige syklister som skal komme seg fra start til mål akkompagnert av jublende heiarop fra sidelinjen.

Nærmere 60 barn skulle sykle runder rundt barnehagebygget. Og rundeantallet var avhengig av barnets alder og ferdigheter. Klokken 10.00 brakte det løs, og de som ikke syklet de heiet, for heiarop er minst like viktig når det er sykkelløp.

– Men det er sykling som er gøyest, medgir Melinda.

Klar, ferdig, gå

– Klar ferdig gå. Nå er vi spente. Hvem vinner dette rittet her?, roper speaker og barne- og ungdomsarbeider i barnehagen, Pål Idar Mork, inn i mikrofonen.

Asfalten er våt og regnet skaper gjenskinn i de fargeglade sykkelhjelmene som syklistene på to- og  trehjulingene er utstyrt med. Det er full fres og bånn gass når barna sykler av sted. Hele tiden akkompagnert av speaker Mork som roper oppmuntrende ord:
– Klarer du en runde til?
– Dere er noen gode syklister.
– Dette er kjempebra.

En etter en sykler de av sted. De yngste først, deretter de eldre barna. De fleste holder seg på sykkelen, men noen velt blir det. Det er tross alt «Tour de Hordvik».
Plutselig skjer det noe. En blåkledd syklist faller over ende. 
– Å nei. Kjedet kilte seg og styret er skjevt, men gutten reiser seg og sykler videre. Han er full i adrenalin, og han klarer siste runde. Det er bra jobbet, Markus, oppmuntrer Mork før nye syklister inntar ringen.
 

Spiselig premie

– Det var gøy å sykle i dag, sier Hedda og Melinda.

Femåringen Teodor er helt enig. 

– Det var kjempelett å sykle i dag. Jeg syklet fort. Det jeg liker best, sier han fornøyd.

Teodor legger til at han synes oppoverbakken var litt tøff.

– Da er det bare til å gi full gass, parerer kameraten Mads.

Seksårige Ylva forteller at alle barna har øvd seg på å sykle på barnehagens område før løpet.

– Jeg skal begynne på skolen neste år, og den er like ved barnehagen. Det gleder jeg meg til, sier Ylva mens hun snurrer på sjokolademedaljen som ble delt ut som premie til alle deltakerne.  

– Vi var fornøyde med premiene. Det beste var at de var laget av sjokolade. Jeg elsker sjokolade. Det er det beste jeg vet. Vi pleier ikke spise det i barnehagen, bare hjemme når det er godteridag, sier Ylva videre.

 

Les hele artikkelen og se flere bilder i vår papirutgave eller eavis!

Av

Vibeke Blich

Relaterte saker