Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VENNINNER: Pernille og Emilie møtte spente opp til første skoledag på Li skole. – Vi har gledet oss, sier de to venninnene til Åsane Tidende.

Møtte spent opp til første skoledag

De to venninnene Pernille og Emilie møtte spente opp til sin aller første skoledag på Li skole forrige onsdag. – Vi har gledet oss. Nå skal vi lære å lese og skrive, sier de ferske skolejentene.

Onsdag i forrige uke møtte forventningsfulle førsteklassinger, foreldre, lærere og besteforeldre opp til skolestart på Li skole. Rektor Johnny Ove Tindvik ønsket velkommen 38 barn som skulle begynne i første klasse. To av de ferske førsteklassingene er Pernille (5 ½) og Emilie (6).

– Jeg gleder meg til å begynne på skolen, sier Pernille.

Stolte barn og voksne

Venninnen nikker helt enig.

– Ja, det blir gøy, sier hun.

– Hva skal dere lære på skolen?

– Her skal vi lære å lese og skrive, sier Pernille og Emilie.

De to jentene forteller at de har vært venninner lenge.

– Vi ble kjent på lekeplassen, sier de til Åsane Tidende.

Før barna skulle inn i klasserommet ble de ønsket velkommen på skoleplassen av rektor og lærerne i en høytidelig seremoni. En etter en ble elevene ropt opp. De håndhilste på rektor, og stilte seg deretter sammen med læreren og klassekameratene sine. Det var ingen tvil om det var mange stolte barn på skoleplassen onsdag formiddag, og kanskje enda stoltere foreldre. Etterpå tok lærerne med seg både barn og voksne inn i klasserommene, men etter kort tid var det tid for at foreldrene skulle forlate stedet. Da startet klassene på sin aller første skoletime.

Gleder seg hvert år

Det er imidlertid ikke bare barna som har gledet seg til første skoledag. Rektor Johnny Ove Tindvik forteller at han gleder seg til skolestart hvert eneste år.

– Dette er en kjekk og god dag, sier han.

 

Les hele artikkelen og se flere bilder i vår papirutgave eller e-avis.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker