Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBEL: Mons Ivar Mjelde kunne endelig juble for seier etter at Kristoffer Nesse Stephensen ordnet tre poeng hjemme mot Elverum. 

  • ØYEBLIKKET: Her stanger Nesse Stephensen inn seiersmålet. 

  • VIKTIG: Åsane kunne juble for en svært viktig seier. 

Følelsesladd Åsane-seier

– Vi vant krigen, sier Mjelde etter at Kristoffer Nesse Stephensen ble matchvinner i bunndramaet.

Kristoffer Nesse Stephensen rev seg løs og stanget inn kampens eneste mål i en lite velspilt, men høydramatisk og fysisk batalje på Myrdal da Åsane tok sin første seier siden Arendal ble slått 30. juli. Med syv poeng ned til nedrykk vil trolig alt handle om å unnga kvalikplassen nå.

– Ekstremt viktig. Dette betydde mye, og selv om vi ikke gjorde en stor kamp, synes jeg laget hang godt sammen, og vi skapte bra med sjanser. Det var en tøff kamp mot et robust og sterkt Elverum-lag, men i dag vant vi krigen. Fantastisk deilig, sier Mjelde til Åsane Tidende.

– Avgjørende

Han roser samtidig matchvinneren etter den svært viktge trepoengeren.

– Jeg tror vi var smart som brukte Nesse Stephensen i en rolle litt høyere oppe i banen. Han er ekstremt god til å holde på ballen, og det var helt avgjørende i denne kampen. Han gjorde en god kamp i dag, fortsetter Mjelde.

Den tidligere Sogndal og Fyllingsdalen-spilleren gjorde sitt fjerde mål for sesongen. Han sa dette etter trolig å ha sendt Elverum ned en divisjon.

– Halve jobben er gjort. Nå tror jeg Elverum er nede, og vi kan senke skuldrene noe. Nå blir det en kamp for å unngå kvalikplassen. 

– Selvfølgelig en veldig god følelse å bli matchvinner. Det stod mye på spill, og det var nesten forventet at kampen ble litt preget av det. Det er slike kamper vi må vinne, og laginnsatsen i dag var utrolig, fortsetter han.

Oppgjøret på Myrdal var en relativt jevn affære, selv om Senai Hagos brente en gigantisk mulighet etter en Herrem-avslutning. Det var en knalltøff kamp preget av mye dueller og lite finspill. Gjestene skapte sine sjanser på dødballer, men ble egentlig aldri farlige.

– Det var en kamp som lå og vippet, og jeg satt med følelsen av at første målet ville avgjøre dette, sier Nesse Stephensen.

– Sinnsykt deilig. Godt å holde nullen. Vi er et ungt lag, har hatt mye skadeproblemer, men i dag kjempet vi for livet. Vi spilte for hverandre og viste at vi står bra i motgang også, sier Eirik Østgård, som spilte en ny kamp i Åsane-målet.

Dermed er Åsane fem poeng foran Fredrikstad med en kamp mer spilt. Østfold-laget spiller tirsdag mot Ullensaker/Kisa. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Elverum 1-0 (0-0)

Mål: 

1-0: Kristoffer Nesse Stephensen 51,

Spillerbørs:

Eirik Østgård – Trygg og god helt bakerst. Flere gode redninger etter farlige Elverum-dødballer. Holdt nullen. 6

Martin Ueland – God defensiv kamp av den talentfulle backen. Lite involvert fremover. Bør være bankers i dette Åsane-laget. 6

Magnus Bruun-Hanssen – Solid kamp av stopperen. Sterk revansje etter marerittkampen mot Mjøndalen sist. 5

Eirik Wollen Steen – Forsvarssjefen tilbake i praktslag. Styrte fireren på en utmerket måte og tok ansvar når det trengtes som mest. Sterk kamp. 7

Mads Songve – Solid opptreden av den tidligere Nest-Sotra-spilleren. Usynlig offensivt. 6

Senai Hagos – Fikk lite til offensivt. Noen dårlige valg, men jobbet og slet til han ble tatt av. 4

Simen Lassen – Tilfører ro og kreativitet sentralt. Kom aldri helt til sin rett i en oppkavet og rotete kamp. 4

Jonas Hestetun – Årdølen har vært lenge skadet og klarte aldri å dominere midtbanen. Jobbet og kriget. 4

Joakim Hammersland – Lyktes ikke med mye med ballen, men løp, pisket medspillerne og viste hvorfor han er så viktig i slike kamper. 4

Kristoffer Nesse Stephensen – God kamp av den elegante ballspilleren. Flink til å roe ned og holde på ball. Strålende scoring med hodet. Matchvinner. 6

Geir André Herrem – Scoret en gang, men ble korrekt avvinket for angrep på keeper. Kom til muligheter og skapte trøbbel for gjestene når han utnyttet bakrommet. Kunne scoret og jobbet seg ihjel på topp. Viktig, men lite glamorøs kamp av jærbuen. 5

Nicolai Harris (For Senai Hagos etter 69) – Bidro med løpskraft. Fikk en god mulighet, men utnyttet den dårlig. Greit innhopp. 

Stian Nygard (For Joakim Hammersland etter 79)– Ikke vurdert

Relaterte saker