Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPRYKKSJUBEL: Etter å ha sikret opprykk i den nest siste seriekampen vanket jubelbrøl og sprudlevann i garderoben.

Sikret opprykket etter målfest

På hjemmebane sikret Tertnes opprykk til 3. divisjon etter å ha rundspilt opprykksrival Trott. – Jeg er utrolig stolt av laget og hele apparatet rundt klubben, roser en lykkelig kaptein Henrik Reigstad.

Kun seier mot gjestene fra Stord ville sikre et opprykk i den nest siste serierunden som gikk i helgen. Hjemmelaget var på hugget fra start, og allerede etter tre minutter åpnet Tommy Gaustad scoringsfesten. Kort tid etter var det unggutten Herman Stakset som løp fra Trott-forsvaret og satte 2-0.

Dødelig effektive

Det stoppet ikke der. Etter vel 30 minutter kom Tertnes med nok et angrep. Karl-Erik Aarsheim sendte ballen fra kanten inn til Gaustad, som endret vinkel på ballen og plasserte den i målet bak en frustrert Karl Martin Mæhle. Trott-keeperen måtte nok en gang se ballen passere bak seg da innbytter Sindre André Sanden klinket inn det fjerde målet i siste minutt før pause. De effektive angrepene gjorde at stillingen stod 4-0 til hjemmelaget da spillerne gikk av banen.
– Vi forventet et mer jevnt spill mot Trott, men tok nok luften ut av dem med to raske mål på 20 minutter. Vi var dødelig effektive, oppsummerer trener Jan Eivind Brudvik.

Full gass gjennom kampen

Tilbake på banen fortsatte den dødelige effektiviteten til Tertnes. Det gikk to minutter før unge Stakset nok en gang fikk lurt både forsvar og keeper. 16-åringen noterte sesongens åttende mål for seniorlaget.
– Jeg føler meg mye tryggere i rollen som spiss etter sesongen, og er veldig fornøyd med hva laget har fått til. Jeg gleder meg til å se hva 3. divisjon har å by på, forteller han.

Tertnes slapp aldri foten av gasspedalen. Trott prøvde flere ganger gjennom kampen å få til noe, men hjemmelaget stod like godt defensivt som offensivt. Keeper Joachim Skønberg var bunnsolid foran målet og plukket de få ballene som slapp gjennom forsvaret. Da det gjenstod rundt 15 minutter på klokken løsnet det også for Desmond Chappy, som også ville være med på målfesten. Den tidligere Valdres-spilleren jaget lenge den siste scoringen, og fikk lønn for strevet da han satte 6-0 målet, som også ble kampens endelige resultat.
– Et godt miljø i klubben og dedikerte spillere er grunnen til at vi har nådd målet om opprykk. Vi har hatt noen feilskjær i løpet av sesongen og tapt noen kamper, men jevnt over hatt god kontroll, forklarer Brudvik.

 

Les hele artikkelen i vår papiravis eller e-avis.

Av

Karoline Forselius

Relaterte saker