Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I TANZANIA: Ingelin Klubben Berg (f.v.), leder for senteret Mama Romana Olomi, lege Jimmy Olomi samt Hege Farestad og Malin Brinchmann, som begge jobber frivillig. Her står de utfor Minjeni Woman Group sine midlertidige lokaler. (Foto: Privat)

  • VIL SAMLE INN: Tommy Kleveland (41) håper å samle inn en god del penger før han reiser ned til Moshi og Chagga-folket i Tanzania i begynnelsen av neste måned. (Foto: Thomas Gangstøe)

Drømmen er å kunne overlevere en stor sjekk

Men samboeren er i Tanzania for å bygge opp et dagsenter, prøver Tommy Kleveland fra Breistein å samle inn penger fra Åsane.

Ingelin Klubben Berg (27) og Tommy Kleveland (41) er samboere på Leikvang. Ingelin er student ved Høyskolen i Volda. Siden september har hun vært i den tanzanianske fjellbyen Moshi ved foten av Kilimanjaro for å drive et dagsenter i regi av Minjeni Woman Group. Dette er et prosjekt som høyskolen har sammen med organisasjonen World Unite.

Problemet er bare at det som skulle vært et dagsenter med barnehage, kontorer, syrom, samtalerom og butikk, kun består av en grunnmur.

– Prosjektet slapp opp for penger for flere år siden, og har de siste årene i stedet måtte leie lokaler i området, forteller Tommy Kleveland til Åsane Tidende.

Vil bidra

Han reiser selv til det østafrikanske landet i begynnelsen av neste måned, blant annet for å være på dagsenteret og bidra en ukes tid. Før den tid håper han å samle inn noen midler til prosjektet.

– Vi trenger rundt 300.000 kroner for å kunne bygge dagsenteret. Det er mye penger, men jeg har lyst å gjøre en innsats og se om det er mulig å fått samlet inn noe av beløpet, sier Kleveland, som til daglig jobber som bussjåfør.

Derfor har han åpnet en Spleis-konto hos Sparebank 1, hvor alle som vil kan bidra med alt fra fem kroner og oppover.

Viktig

Åabuen har så langt fått inn nesten 10.000 kroner.

– Jeg håper folk vil hjelpe å støtte dette fantastiske prosjektet som blant annet har som mål å få kvinner ut i arbeid, arrangere kurs samt å gi barn et pedagogisk tilbud på dagtid. Tenk å komme dit med 300.000 og fortelle at vi kan bygge dagsenteret på grunnmuren som står der. Det hadde vært fantastisk. Det er kanskje ikke realistisk, men om jeg får samlet inn en del, slik at de i hvert fall kunne begynt på arbeidet, ville det vært stort, svarer Kleveland til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Slik kan du bidra

Dersom du har lyst å bidra til Tommy Klevelands innsamlingsaksjon for dagsenteret til Minjeni Woman Group, kan du gjøre det ved å klikke deg inn på spleis.no/19352. Der kan du legge igjen ditt bidrag.