Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – SKJERP DERE: Åshild Langeland Sulen (80) ber hundeeiere som går tur i Marikollen om å skjerpe seg. – Det flyter med skit. Mange gidder ikke plukke opp etter hundene sine. Ta ansvar, sier hun. (Foto: Thomas Gangstøe)

– Aldri vært så ille som nå

– Jeg tror vi skal være glad for at det regner så mye i Bergen som det gjør, hvis ikke hadde griseriet blitt liggende lenge, sier Åshild Langeland Sulen i Marikollen. Hun har fått nok av hundeeiere, som ikke plukker opp etter hundene sine.

Langs en smal vei fra Morvikveien og opp til Marikollen flyter hundeskiten. Det dukker hele tiden opp nye dumper med avføring fra våre firbente venner.

Beboer Åshild Langeland Sulen, som selv har hatt hunder i 45 år, er lei.

– Jeg har bodd her i flere år, og det har aldri vært så ille som nå. Det er et fåtall mennesker som aldri plukker opp etter hundene sine. Det ser ut som en svinesti til tider, og på det verste ligger det titalls med klatter og sorte poser som folk ikke gidder å ta med seg, sier den unge 80-åringen til Åsane Tidende.

Gir beskjed

Åshild gir beskjed om hun ser noen som lar skiten ligge, men uten at det virker å  ha vesentlig effekt.

– Hundeeiere generelt er flinke til å plukke opp. De fleste skjønner at det medfølger et ansvar når man har hund. Så er det noen som bare gir blaffen, og de går tydeligvis forbi her veldig ofte, sier hun til Åsane Tidende.

Langeland Sulen er en ivrig turgåer, og spaserer ofte langs Morvikveien som er like nedenfor huset hennes.

– Noen ganger ligger det hundepose etter hundepose, som folk har kastet fra seg på begge sider av veien. Jeg gremmes, sier hun.

Les hele artikkelen og se flere bilder i Åsane Tidende papiravis eller last ned vår e-avis!

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker