Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPFORDRER TIL Å TA INITIATIV: Det er viktig å nevne at foreldre som blir med på dette ikke trenger å være noen tureksperter. Man må ikke være Lars Monsen, sier André Marton Pedersen (til venstre). Til høyre: Synnøve Bernes. (Foto: Kristine Rande)

Vil ha turboklubb til Åsane

– Håpet er at vi kan inspirere folk i lokalmiljøet i Åsane til å starte et slikt tilbud der også, sier Synnøve Bernes fra «Barnas turlag».

Turboklubben er en friluftslivsklubb for unger med fast aktivitet i nærmiljøet en gang i uken eller annenhver uke. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, utforske og lære om naturen.

Inn på kalenderen

André Marton Pedersen er en forelder som tok initiativ til å starte turboklubb i Lysefjorden.
– Jeg hadde nylig flyttet fra Lagunen til Os, og der var det mange fritidstilbud, men jeg opplevde at det manglet et friluftstilbud, forteller han.
Pedersen innså snart at helger og hverdager var travle, og at det ville bli enklere å komme seg ut i naturen med barna dersom det ble lagd faste rammer rundt det.
– Jeg ønsket å få det inn på kalenderen, slik at det kunne bli en fast møtedag. Jeg syntes det er viktig å få natur og friluft inn i hverdagen. Ellers kan det fort bli nedprioritert, sier Pedersen.
 

– Vi håper å kunne inspirere folk i lokalmiljøet i Åsane til å starte et tilbud her også, sier Bernes.
Hun ønsker at tilbudet skal være ganske spredt i de ulike bydelene, men det trengs engasjerte voksne i nærmiljøet dersom det skal la seg gjøre.

– Nå har vi hatt turboklubb to år i Lysefjorden, forteller Pedersen.

Lite administrasjon

Han legger til at de hele tiden har fått masse forslag til aktiviteter, og at de også fikk støtte til planlegging og oppstart.
– Det er veldig lite administrasjon, lover han.

– Hva slags forskjellige aktiviteter pleier å ta form på turboklubben?
– Det kan være terrengsykling, fisketur, orientering, førstehjelp, trolltur, sølepyttsafari, innsektsjakt, refleksløype, båtbygging og fisking, ramser Pedersen opp.

Han nevner også at innsektsjakt har vært en slager.
– Barna er helt rå på å finne ting, og kommer med de merkeligste skapninger!

Ønsker du å starte turboklubb?
Kontakt Synnøve Bernes i Bergen og Hordaland turlag.
Synnove.bernes@dnt.no / 55304850
 

Av

Kristine Rande

kristine@aasanetidende.no