Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DRONNING OG KONGE: Mia Angelica (7) og Phillip (5) var de to heldige barna som ble utnevnt som konge og dronning av pepperkakebyen på Åsane storsenter 2017. – Dette var gøy, sier de to etter å ha foretatt den offisielle åpningen av byen.

  • ÅRETS PEPPERKAKEBY: Fredag ble årets pepperkakeby på Åsane storsenter åpnet. Den kan besøkes i senterets åpningstid helt frem til jul.

Dronning Mia og Kong Phillip åpnet pepperkakebyen

Fredag var det duket for storstilt åpning av pepperkakebyen på Åsane storsenter. – Det var gøy å åpne pepperkakebyen. Den er veldig fin, sier Mia Angelica (7) og Phillip (5) som er utnevnt som dronning og konge av den søte og smakfulle byen.

I år er det pepperkakeby for tiende gang på Åsane storsenter, og fredag ble årets utgave offisielt åpnet av Mia Angelica (7) og Phillip (5). Dette var de to heldige barna som hadde blitt utnevnt til dronning og konge av pepperkakebyen på Åsane storsenter. De unge kongeparet fikk utdelt både hver sin krone og kappe før den høytidelige snorklippingen fant sted.  

– Det er gøy å få åpne pepperkakebyen, synes kongen og dronningen.

Spise og klippe

Etter at snoren var klippet strømmet små og store inn for å se på alle de flotte byggverkene i årets pepperkakeby. Phillip forteller at han selv har vært med på å bygge tre av husene. Dronningen har også bidratt med søte og smakfulle hus.

– Pepperkakebyen er veldig fin, sier de to barna til Åsane Tidende.

Begge to vil gjerne vise frem sine egne hus.

– Den båten der er også ganske fin og kul, sier Mia og Phillip.

Mia Angelica forteller at hennes oppgave som dronning har vært å klippe den røde snoren.

– Det var en ganske lett jobb, sier hun og smiler.

Phillip forteller derimot at kongen har en helt annen oppgave.

– Ja, og det er å spise opp alle pepperkakene, sier han med et stort glis og et pepperkakehjerte i hver hånd.

Kommer flere hus

Under åpningen hadde Åsane storsenter fått inn over 100 leveringer til pepperkakebyen.

– Vi har ikke talt over alle husene, men flere enn 100 bidragsytere har vært innom med søte og smakfulle byggverk, sier Rikke Straus.

Hun legger til at det også kommer flere bidrag i løpet av førjulstiden.

– Ja, vi har fått flere konkrete henvendelser på at folk ikke har rukket å bli ferdige tidsnok. Byen vil derfor bli utvidet senere, sier hun med et smil.

Dette er første gangen Straus har hatt ansvaret for pepperkakebyen på Åsane storsenter.

– Det har en gøy og kreativ prosess. Samtidig har det også vært krevende med mye detaljer. Vi har brukt mange timer i dette lokalet, sier hun.

Straus er strålende fornøyd med resultatet.

– Vi har fått inn mange flotte og unike bidrag. Noen har laget sjørøverskuter med skattekiste, mens andre igjen har laget en fantastisk lekeplass. I tillegg har Åsane gårds- og friluftsbarnehage laget en gård i pepperkake. Flere av bidragene skal også formidle historier. Kreativiteten og innsatsen har vært helt fantastisk, skryter Straus.

 

Les hele artikkelen og se flere bilder i vår papirutgave eller e-avis!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker