Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STOR GIVERGLEDE: Ove Olsen og Terje Ramberg i Lions Club Bergen Åsane er imponert over åsabuens giverglede. Så langt har de fått inn nesten 300 julegaver til barn og unge i bydelen.

– Det varmer hjertet

– Det varmer hjertet, sier Ove Olsen og Terje Ramberg. Lions Club Bergen Åsane har fått inn 300 julegaver til barn og unge i bydelen. Og fortsatt er gavesentralen åpen til fredag 22. desember.

Lions har siden 7. desember samlet inn julegaver til barn og unge mellom 0 og 18 år. Gjennom lokalavisen ba de åsabuen om å pakke inn en liten ting ekstra og gi til familier som ellers ikke har råd til å kjøpe gaver til barna sine. Det er det mange som har gjort.

– Vi nærmer oss 300 innpakkede gaver, sier Ove Olsen og viser oss det vesle lageret bak julesentralen mellom Narvesen og Toppe blomster på Åsane storsenter. Det er kartong etter kartong fulle av gaver pakket inn i de flotteste og mest fargerike papiret.

Utrolig giverglede

– Givergleden er helt enorm. Vi er så glad for at det er så mange mennesker som vil hjelpe og gjøre noen andre lykkelig på denne tiden av året, smiler Ramberg og Olsen.

Til og med flere av butikkene i Åsane har kommet til oss med gaver enten i form av klær, spill, briller, spinnere etc.

– Får dere mange kommentarer?

– Ja, visst. Folk er veldig glade for at vi står her, tar i mot gaver og formidler dem videre til de som trenger det mest. Vi har også hatt dem som har fått gaver. I fjor hadde vi besøk av en trebarnsmor i 40-årene, som ikke hadde råd til gaver selv. Vi ga henne impulsivt tre presanger til hvert av barna hennes. Da gikk hun ned på kne og begynte å strigråte av glede, forteller de.

Tror på 400 gaver

Lions Club Bergen Åsane sin julegavesentral er åpen til og med fredag 22. desember.

Medlemmene tror det kommer inn enda flere gaver.

– Vi håper på 400 stykker. Det er stort behov, spesielt blant de eldste ungdommene, forklarer Olsen til Åsane Tidende.

Når gavene er organisert, deles de ut via NAV til personer i Åsane fra Eidsvåg og Ervik i sør til Salhus og Hordvik i nord.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker