Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR ELKJØP: Lefdal i Liamyrane legges ned og overtas av Elkjøp. Dermed får sistnevnte to varehus innenfor en radius på 150 meter. (Foto: Erik Madsen)

Åpnet på mandag

Lefdal i Liamyrane er nedlagt. Elkjøp har åpnet i de samme lokalene. Dermed får elektrogiganten to varehus med 150 meters mellomrom.

Lefdal og Elkjøp har samme eiere, og har i mange år hatt felles administrasjon og innkjøp. Nå bytter Lefdal drakter fra rødt til blått og grønt, og styrker Elkjøp-merkevaren med det beste fra begge kjeder, skriver selskapet i en pressemelding.

For Lefdal-kundene i Åsane medfører sammenslåingen ingen praktiske endringer, ifølge Tønnesen.
 
– Vi har samme kundesenter og service- og reparasjonsordninger allerede. Det eneste du som kunde vil merke, er at vi får bedre garantier og lavere priser, hevder Elkjøp-sjefen.
 – Vi kommer også til å ha åpningsfest, så her er det bare å glede seg, legger han til.

– Konkurransen kommer utenfra 

En av årsakene til sammenslåingen, er i følge Tønnesen den tøffe konkurransen fra store, utenlandske nettaktører. Med Amazon på vei inn i Sverige, forbereder Elkjøp seg på et enda hardere prispress i en bransje med lave marginer.  

– Med et slikt konkurransebilde tror vi ikke det er plass til mer enn én butikkjede i konkurranse med de internasjonale nettaktørene. Sammenslåingen av Elkjøp og Lefdal gjør at vi i større grad kan utfordre nettgigantene på pris og kostnadsprosent, og samtidig sikre sunn butikkdrift. Folk vil fortsatt ønske å gå i butikken i årene som kommer. Vi må sikre at vi kan tilby dem den personlige servicen, handleopplevelsen og kunnskapen fra våre ansatte de ikke kan få fra en nettbutikk, sier han. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no