Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SAMLET: Minjeni Women Group utenfor Moshi i Tanzania holder opp Åsane Tidende med artikkelen om innsalingsaksjonen i Åsane, som ga 3,4 millioner shilling til den ikke statlige organisasjonen. (Foto: Tommy Kleveland)

Fikk 3,4 millioner shilling fra Åsane

Her takker den ikke-statlige organisasjonen Minjeni Women Group (MWG) i Tanzania Åsane for 13.000 kroner eller drøyt 3,4 millioner shilling, som ble samlet inn til dagsenteret deres i fjellbyen Moshi.

Første uken i desember reiste Tommy Kleveland (41) fra Breistein til den østafrikanske byen for å overlevere sjekken.

– Over 60 personer har bidratt med små, mellomstore og store beløp på kontoen. Det er fantastisk at vi har klart å samle inn så mye penger allerede, sier bussjåføren til Åsane Tidende.

Midlene går til å bygge videre på et dagsenter, hvor altså organisasjonen Minjeni Women Group skal holde til. Her skal det blant annet være barnehagedrift, helseundersøkelser og systue.

Kun en grunnmur

Kleiveland sitt engasjement startet da samboeren Ingelin Klubben Berg (27) dro på et tre måneders opphold til Moshi gjennom Høgskolen i Volda og Word Unite. Her skulle hun jobbe sammen med MWG.

Organisasjonen har lenge forsøkt å bygge opp sitt eget lokale.

– Problemet er at det som skulle vært et dagsenter kun består av en grunnmur. Prosjektet slapp opp for penger for flere år siden, og har i stedet måtte leie lokaler i området. Dessverre er ikke disse lokalene godt nok egnet. Det permanente dagsenteret må på plass, sier Kleveland.

Oppstandelse

Derfor var det enorm oppstandelse da han altså overleverte sjekken på 13000 norske kroner tilsvarende 3,4 millioner tanzanianske shilling.

– De er ikke vant til å få donert så høye summer, og jublet høylytt. Det er enormt mye penger for dem, og trolig kan de nå begynne å legge tak på senteret. Da kan de i hvert fall benytte bygget til enkle gjøremål.

Uvurderlig tilbud

Åsabuen forteller at han og samboeren virkelig har fått sett hvor viktig MWG er for lokalbefolkningen i og rundt Moshi ved foten av Kilimanjaro.

– Mennesker som sliter med å komme seg til lege og lignende, får et uvurderlig tilbud gjennom at Minjeni Women Group oppsøker landsbygdene i fjellområdene rundt Moshi. Vi fikk være på en samkjørt helseundersøkelse i Mamboleo, hvor MWG stod for blant annet HIV-testing, sjekk av blodtrykk m.m. og spesialiserte leger gjennomførte synstester og mer generell helsesjekk. Det var fullt hus denne dagen, og folk strømmet til for å nyte godt av tilbudet MWG gir, forteller Kleveland.

Drømmen til 41-åringen er fortsatt å samle inn 300.000 kroner. Det er så mye penger det koster å ferdigstille dagsenteret i Tanzania. 13.000 er brøkdel, men Kleveland gir ikke opp.

– Besøket i Moshi ga meg stor motivasjon til å fortsette innsamlingen, og nå har jeg opprettet en ny Spleis-konto, som varer til november. Hvis noen har lyst å bidra til at MWG skal kunne fortsette arbeidet samt få bygget ferdig dagsenteret der barna kan leke mens mødrene jobber med det som trengs, setter vi stor pris på hver eneste femmer dere bidrar med. Vi vet at både barn og voksne i og rundt Moshi vil være dere evig takknemlige, og kanskje kan barnehagen på dagesenteret åpne allerede til sommeren, sier Breistein-mannen.

Vil du støtte prosjektet til Tommy Kleveland, kan du klikke deg inn på nettsiden spleis.no/26245 og donere penger.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker