Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – BØR BETALE: Tor Woldseth mener elbilistene har fått for mange fordeler lenge nok. 

Tor Woldseth (Frp)

Rister på hodet av «vanvittige» elbilfordeler

– Elbilistene bruker vel veien og parkering de også? Men de slipper å betale for vedlikehold og utbygging. Jeg skjønner at det føles veldig urimelig.

Det sier Åsane-politiker Tor Woldseth (Frp) til Åsane Tidende.

Han opplyser om at Frp foreslo å hente tilbake cirka 3,5 millioner kroner på gratis parkering for elbiler i sitt alternative statsbudsjett, og er enig i flere av poengene til Kurt Finsås.

– Elbilistene får vanvittig mye goder. I tillegg til å ikke betale bompenger, parkering, bruk av kollektivfelt og kraftig redusert årsavgift, slipper de også unna skatter og importavgifter.

– Vi reagerer på det og jeg skjønner at flere gjør det. Alle andre betaler for å kjøre på veien og at den vedlikeholdes. Elbilistene bruker vel veien og parkeringsplasser også? Men de slipper å betale. Jeg skjønner at det føles urimelig, sier han.

Han peker også på det han omtaler som «et narrespill» når det blir mange nok biler.

– Blir de mange nok, må de betale, slik som narrespillet med dieselbilene.

– De rike slipper å betale

Woldseth reagerer også kraftig på de sosiale forskjellene avgiftsunntakene skaper.

– De som har god økonomi, kjøper seg gjerne en elbil ved siden av bilen de allerede har. Men det er jo nettopp disse menneskene som har råd til å betale bompenger. Mens andre som har dårligere råd må betale.

– Det blir en sosial feilvridning som ikke er måte på og skaper et samfunnsskille. Jeg tror heller ikke den globale effekten med batterier og produksjon er så bra med tanke på miljøeffekten som folk skal ha det til.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no