Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NORGESCUP: En av årets norgescuper i frisbeegolf går av stabelen den første helgen i juni. – Vi skal lage et skikkelig morsomt arrangement, lover Øystein Mongstad, styreleder og initiativtaker i Flaktveit frisbeegolf. (Foto: Thomas Gangstøe)

Norgeseliten til Flaktveit

Flaktveit frisbeegolf har blitt tildelt norgescup for første gang.

Den første helgen i juni går en av norgescupene i frisbeegolf av stabelen på Flaktveit. Dette er første gang en slik turnering blir holdt på den relativt ferske banen.

– Vi har en god og ny bane med 18 hull. I tillegg er det mellom fire og fem år siden det sist gang ble arrangert norgescup i denne idretten i landets nest største by. Dette er noe av årsaken til at vi nå har blitt tildelt turneringen i juni, Øystein sier Mongstad, styreleder og initiativtaker i Flaktveit frisbeegolf.

Åsabuen kan videre forteller at det blir fem ulike konkurranseklasser

– Dette er damer, junior, open, master (deltakere over 40 år) og grand master (deltakere over 50 år). Vi forventer rundt 90 deltakere totalt, og det er de beste spillerne i landet som blir invitert, sier Mongstad.

Lett å bli hektet

Mongstad forteller at idretten går nærmest ut på akkurat det samme som golf.

– Det handler om å treffe kurven på banen med færrest mulig kast. Underveis er det noen hindre og utfordringer, slik at det kan være vanskelig å treffe en del steder, sier han.

– Jeg kjenner mange som har blitt hektet på frisbeegolf. Miljøet her på Flaktveit har vokst seg stort på bare halvannet år. Målet er topp stemning langs banen den første helgen i juni, og vi håper selvsagt at turneringen fører til at enda flere blir hektet på frisbeegolf, avslutter Øystein Mongstad.

Les mer og ser flere bilder i Åsane Tidendes papiravis eller i vår digitale avis her!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker