Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORFORNØYD: Åsane jenter 07 var storfornøyd etter å ha vunnet fire kamper og scoret 33 mål under Arken cup i Vestlandshallen. (Foto: Tommy Soltvedt)

  • SCORET: Hele 13 mål klarte Åsane jenter 07 å score mot Nordre Holsnøy. (Foto: Tommy Soltvedt)

Storseier for Åsane jenter 07 i Arken cup

Åsane Tidende møtte Åsane jenter 07 som utklasset Nordre Holsnøy i sin nest siste kamp for turneringen. Sifrene ble så store at jentene ikke klarte å bli enige om de vant med 13,14 eller 15 mål, men etter å ha konferert med dommeren blir det klart at det ble «bare» 13-0. Det var flere flotte mål blant annet et saftig langskudd som satt klistret i vinkelen.

Vil ha bedre motstand

Femmålsscorer Malin Bukdalsgård er imidlertid ikke helt fornøyd.

– Det er litt kjedelig når vi vinner så mye. Det er liksom ikke noe motstand, sier hun.

– Ja, nesten som en håndballkamp, stemmer en av de andre jentene i.

De mener de må spille mot eldre spillere for å få skikkelig motstand.

Maren Mjelde synes det er litt kjedelig å spille back siden hun da ikke får scoret så mye og det ikke er så mye å gjøre på. Heller ikke keeperen er helt fornøyd da det ikke skjedde allverden for henne. De vil alle helst spille spiss. Og for et lag som knapt slipper inn mål er det forståelig at de vil være der det skjer. Malin kan fortelle at hun har scoret hele 13 mål i turneringen og med det er lagets toppscorer.

Spilte mot gutter

Mellom kampene leker de, spiser pølser og boller. De driver også med turn, som de ivrig viser til Åsane Tidende.

Jentene på 10 og 11 år forteller videre at de vant lørdagens kamper 5-1 og 8-0.

– Vi har bare tapt en kamp. Vi spilte mot noen gutter i går som var et år eldre. Det var ikke så gøy.

Humøret er godt, og forventningene til siste kamp mot Flaktveit er store etter seieren mot Nordre Holsnøy.

– Vi skal vinne siste kampen 25-0, sier jentene.

På spørsmål om de skal bli fotballspillere når de blir voksne er svaret et unisont ja!

Med den seiersrekken de har vist i Arken cup mangler det i hvert fall ikke på talent.

– Husk å skrive at vi vant, kommer det fra en av jentene før de løper av gårde for å varme opp til siste kamp i turneringen.

Scoret 33 mål

Det ble ikke fult så mange mål som 25, men jentene slo til med en fin 7-0 seier i lokalderbyet mot Flaktveit. Alt i alt kan de se fornøyd tilbake på en turnering hvor de har vunnet sine fire kamper mot jevnaldrene og scoret til sammen hele 33 mål. 

Like bra gikk det ikke for Åsane gutter 1 som først måtte se seg slått av et godt Bjarg Kirkvoll med 0-9. Mot Flaktveit gikk det ikke mye bedre og guttene måtte dra hjem med 0-5 i sekken. Et tap som kunne blitt enda større hadde det ikke vært for en rekke gode redninger av Åsanes keeper som fikk en travel kamp mellom stengene.

Alt i alt ble turneringen som ble arrangert av Åsane Fotball en folksom affære. Med 210 lag var det tusenvis av spillere og foreldre innom Vestlandshallen disse to helgene. Lagene spilte fire kamper hver over 25 minutter og kampene gikk fra tidlig morgen til kvelden. 48 kamper ble avviklet på turneringens siste dag. Jentene i Åsane forteller at de ikke er slitne etter fem kamper på to dager og forteller at de trener opp mot fire ganger i uken utenom den ukentlige fotballtreningen.