Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLÅSTE TIL: Tertnes Brass sikret seg et nytt år i elitedivisjonen under helgens norgesmesterskap i Brass i Grieghallen. (Foto: Karoline Forselius)

Tertnes Brass nummer seks i NM

Tertnes Brass rykket i fjor opp i det gode selskap blant landets beste brasskorps. Etter årets norgesmesterskap sikret de seg et nytt år i elitedivisjonen med god margin.

Også Tertnes amatørkorps imponerte og endte på andreplass i andre divisjon med 92, poeng, kun to poeng bak vinnerne Oster Brass. Begge tertneskorpsene innfridde og vel så det under norgesmesterskapet.

– Helgen har gått over all forventning. Vi håpet å forbli i divisjonen. Det klarte vi jo greit, forteller leder for Tertnes Brass, Sveinung Ryland (48).

Sammen med korpsets dirigent, britiske Martin Winter, ble Tertnes Brass belønnet med 94 poeng på pliktnummeret «Aubade Dawn Songs of the Fabulous Birds» av komponist Torstein Aagaard-Nilsen, og 94 poeng på sitt selvvalgte nummer «As if a Voice Were in Them» av Oliver Waespi. Konkurransen gikk over to dager, og elitekorpsene spilte et nummer for hver av dagene.

Kun 0.25 poeng skilte Tertnes og 5. plassen, som gikk til Bjørsvik Brass. På 4. plass kom Oslo Brassband med 94,75 poeng. Eikanger-Bjørsvik musikklag gikk, ikke overraskende, av med seieren i årets mesterskap med 98 og 99 poeng på sine to fremføringer.


Fikk gode tilbakemeldinger
 

I 2.divisjon ble det lavere poengsum for Haukås musikklag, som rykket ned fra 1.divisjon i fjor. De fikk 84 poeng for sin fremføring av «The Son of Light» av komponist Bertrand Moren.

– Vi pleier å spille i 2.divisjon, men hadde en liten tur opp i første divisjon i fjor. Vi håpte å plassere oss på den øvre halvdelen av listen, forteller dirigent Jan Egil Jørgensen.

Det ble til slutt en 9.plass på resultatlisten av 13 korps. Men korpset henger ikke med hodet av den grunn.

– Vi håpte på bedre resultat, men dommerne gav mange gode tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk til poengene. Det viktigste var også å holde seg i divisjonen, det klarte vi greit, forteller Kenneth Halvorsen (43).

Les mer og se flere bilder fra norgesmesterskapet i Åsane Tidendes papiravis 14. februar!

Av

Karoline Forselius

Relaterte saker