Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORUTRYKNING: Samtlige nødetater rykket ut til U. Pihl videregående skole etter melding om gasslukt. (Foto: Nina Johnsen)

  • – ALVORLIG: Politiet har opprettet straffesak etter at samtlige nødetater rykket ut til gasslukt på U. Pihl onsdag. – Det er alvorlig når noen legger bånd på nødetatenes ressurser på denne måten, sier Rune Vedeler, innsatsleder ved Vest politidistrikt. (Foto: Erik Madsen)

  • EVAKUERT: Elever og lærere ble evakuert fra skolen etter gasslukten. (Foto: Erik Madsen)

Elever og lærere evakuert

Nødetatene rykket ut til U. Pihl onsdag grunnet sterk og ukjent lukt inne på skolen. Årsaken til lukten er trolig bruk av en form for tåregass/pepperspray. Politiet har opprettet en sak etter hendelsen.

Onsdag klokken 14.35 fikk politiet melding om gasslukt ved U. Pihl videregående skole. Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Røykdykkere ble sendt inn på skolen for å undersøke årsaken til den sterke og ukjente lukten. Åsane Tidende snakket med elever som hadde fått beskjed om å forlate skolebygget, og vente utenfor frem til lokalene var grundig sjekket. Rune Vedeler, innsatsleder ved Vest politidistrikt, forteller at lukten stammet fra et toalett i andre etasje på skolen. 

– Lukten skyldes etter alt å dømme ungdommers lek med tåregass/forsvarspray/pepperspray. Dette medførte storuttrykning til skolen, og begrenset dermed beredskapen til nødetatene i denne tidsperioden, sier Vedeler.

Innsatslederen mener at ungdommer i denne alderen burde vite bedre enn å gjøre noe slikt. 

– Hendelsen førte til storutrykning med alle nødetater. Dette kunne fått alvorlige konsekvenser, dersom det hadde oppstått for eksempel en trafikkulykke på samme tid. Vi har opprettet en straffesak etter hendelsen, da det er alvorlig at noen legger bånd på nødetatenes ressurser på denne måten, sier Vedeler til Åsane Tidende. 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no