Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR SPERRET AV: Dette området like bak Haukedalen skole blir om kort tid sperret av for trefelling. – Her kommer et nytt boligprosjekt, og vi starter med å rydde den tolv mål store tomten for trær allerede neste uke, forteller Elisabeth Hope i Bybo.

Skal fjerne skog til nytt boligprosjekt

Bybo skal bygge rundt 90 nye boliger på en 12 mål stor tomt mellom Haukedalen skole og Haukedalen borettslag. – Arbeidet med å felle trær starter i uke 9, og da blir området sperret av, sier Elisabeth Hope i Bybo.

Åsane Tidende treffer Elisabeth Hope, salgs- og markedsansvarlig i Bybo, ved Haukedalen skole. Hun tar lokalavisen med bort til tomten der det skal komme nærmere 90 nye boliger fordelt på fem eller seks bygninger. Aller først skal de i gang med å rydde skogsområdet for trær.

– Vi starter 26. februar. Da har skolen vinterferie, og dermed vil det være færre barn tett på anleggsområdet, sier hun.

– Sikkerhet blir ivaretatt

Hope sier videre at Bybo er opptatt av at sikkerheten blir ivaretatt i forbindelse med trefellingsarbeidet.

– Området blir avstengt med byggegjerder, slik at det ikke blir lett for små kropper å snike seg inn der trefellingen skal foregå, sier Hope.

Hun legger til at det har stor betydning for dem å informere Haukedalen skole, foreldre og ellers alle som bor i nærmiljøet om at det vil komme anleggsmaskiner dit.   

– Det er viktig at ingen benytter stier og snarveier i det avsperrede området så lenge arbeidet pågår. Vi tar sikkerheten på alvor, sier Hope.

Ifølge Hope er planen at boligene blir lagt ut for salg i mai.

– Byggestart er ikke avklart ennå. Når det gjelder nybygg må et visst antall enheter være solgt før vi kan starte byggeprosessen, men vi har stor tro på at dette blir populære leiligheter, sier hun.

Hope legger til at de ennå er noe usikre på totalt antall boliger i prosjektet, men forteller at det blir omkring 90 leiligheter.

– Det blir god spredning i antall rom og størrelse på boligene. De minste er ned i cirka 50 kvadratmeter, mens de største blir på over 100 kvadratmeter. Vi skal lage enheter på to, tre og fire rom, avslutter Hope.

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave eller e-avis.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker