Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY SESONG: Andreas Bakkerud er klar for en ny sesong i rallycross-VM, og i år blir det med nytt team og ny bil. – Dette blir spennende. Førstefører i teamet, Mattias Ekstrøm, har vært proffutøver i nærmere 20 år og jobbet med Audi i rundt 17 år. Jeg kan lære mye av ham og hvordan han arbeider, sier Bakkerud. (Foto: Mads Holm Neset)

– Kan være med å kjempe i toppen

I årets rallycross-VM stiller Andreas Bakkerud med nytt team og ny bil. – Jeg har opparbeidet meg rutine, og med den rette pakken i ryggen, som jeg føler at jeg har nå, kan jeg være med å kjempe i toppen, sier Bakkerud.

VM-sesongen i rallycross starter i april i Barcelona, og Morvik-mannen Andreas Bakkerud er i full gang med oppladingen til mesterskapet.

– For kort tid tilbake var jeg i Nord-Sverige. Der kjørte jeg på is, og fikk mye mengdetrening bak rattet, forteller Bakkerud.

Lørdag for halvannen uke siden deltok han på et nasjonalt event i Belgia.

– Der deltok jeg for å få litt løpstrening før VM-sesongen begynner i april, sier han til Åsane Tidende.

– Spennende

Allerede før siste VM-runde i fjorårets sesong ble det klart at Ford avsluttet sitt rallycrossprogram. Dermed sto Bakkerud uten kontrakt for 2018, men helt i slutten av januar i år ble det klart at Morvik-mannen signerte en avtale med Audi og Mattias Ekstrøm sitt team EKS.

– Dette blir spennende. Førstefører i teamet, Mattias Ekstrøm, er kjent i motorsportmiljøet. Han har vært proff utøver i nærmere 20 år og jobbet med Audi i rundt 17 år. Jeg kan lære mye av ham og hvordan han arbeider, sier Bakkerud.

26-åringen innrømmer at han fryktet litt for hvordan den kommende sesongen ville bli før han signerte den nye avtalen.

– Ja, på den tiden hadde jeg mange ulike planer. Det var plan a, b, c og egentlig hele resten av alfabetet, sier han med et smil.

– Jeg var sikker på at det ville bli kjøring, men jeg var en stund usikker på hvor bra det ville bli, legger Bakkerud til.

Føler seg sterkere

Den unge rallycrossutøveren har kjørt profesjonelt i fire år allerede før årets sesong med nytt team.

– Jeg skal innrømme at jeg fikk en klump i halsen, da jeg fikk beskjeden om at Ford bestemte seg for å avslutte rallycrossprogrammet sitt. Da ble jeg lei meg. Jeg hadde det godt der jeg var, og samarbeidet med Ken Block og Hoonigan var både gøy og annerledes, sier han.

Nå ser Bakkerud imidlertid frem til å ta fatt på ny sesong med sitt nye team, og han setter pris på å være i et team med en så erfaren og merittert fører som Ekstrøm.

– Han vant VM i 2016. I fjor ble han nummer to, og var stort sett å finne på pallen. I tillegg vant EKS team-mesterskapet i 2016. Alt ligger til rette for å kjøre fort, og jeg gleder meg til sesongstart, sier 26-åringen.

Bakkerud sier videre at han føler seg sterkere enn tidligere inn mot sesongstart.

– Jeg stoler på jobben guttene har gjort i vinter med oppgraderinger fra i fjor. Dette innebærer alt de har opparbeidet seg av informasjon om både baner og bil. Alt ligger i detaljarbeidet, sier han til Åsane Tidende.

– Tror VM-sjansene er gode

Morvik-mannen har flere delmål for årets sesong.

– Det første er å sette meg raskest mulig inn i alt ved bilen, og kjappest mulig kjøre raskt i den. Deretter er det neste målet å levere jevne resultater i VM, og sikre meg flest mulig pallplasseringer, sier han.

Bakkerud forteller at han ønsker å ha følelsen om at han er der for å vinne foran hvert eneste løp han deltar i.

– Jeg tror sjansene mine i årets VM er bra. Det er mange gode team og førere som skal være med, og det blir uten tvil et tøft mesterskap. Samtidig har jeg opparbeidet meg rutine, og med den rette pakken i ryggen, som jeg føler at jeg har nå, kan jeg være med å kjempe i toppen, avslutter rallycrossutøveren fra Morvik.

Første runde i rallycross-VM starter 14. april i Barcelona.

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave eller e-avis!

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker