Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TIL BODØ: Åsane mister toppscoreren sin under en måned før seriestarten. Dermed blir det gjenforening med Kjetil Knutsen for Herrem.

Herrem gjenforenes med Kjetil Knutsen

–Han har et veldig høyt toppnivå, sier Bodø/Glimt-treneren etter å ha hentet jærbuen for andre gang.

Geir André Herrem er så godt som klar for eliteserispill og følger tidligere Åsane-spillere Vegard L. Moberg og Eirik Wollen Steen til Bodø/Glimt.

Sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, bekrefter at klubbene er enige om overgangssum for spissen som signerte ny ettårs-kontrakt med Åsane etter fjorårets sesong.

– Vi er enige med Bodø/Glimt om overgangssum, sier Bjørndal.

Det er BA som omtaler denne saken først.

Kjetil knutsen var mannen som hentet Herrem til Myrdal i 2015. Da kom han på lån samme dag som Jacob Glesnes ble Åsane-spiller, før han senere signerte en permanent avtale med Åsane. Etter tre sesonger som toppscorer på Myrdal, flere treningsopphold med Brann – og interesse fra et dryss andre eliteserie- og Obosliga-klubber de siste årene, er endelig storscoreren klar for elitserien.

– Han er kanskje byens beste spiss i form, sa Kjetil knutsen til Åsane Tidende da han signerte Herrem på lån sommeren 2015.

Nå er han svært fornøyd med å hente tilbake sin tidligere elev, som først ble aktuelt etter at Endre Kupen (Bodø-spiss) pådro seg en alvorlig skade som holder han ute resten av sesongen like før seriestarten i 4-1-triumfen over Tromsø. 

– Han kommer oppover på medisinsk test og jeg vet at partene er enige. Når Endre ble skadet, så vi etter mulighetene, og da ble det naturlig for meg å tenke på Geir André, en spiller jeg kjenner godt. Han har et høyt toppnivå, og kan helt klart levere mål også i eliteserien, sier Knutsen.

– Han er blitt 30 år og det var egentlig nå eller aldri for han. Han fortjener denne sjansen, for han leverer scoringer hvor enn han er. Det har han vist tidligere. Jeg tror det blir veldig bra, og han vil komplimentere Kristian (Fardal Opseth) bra. Skadefri og i god fysisk form, er Herrem en signering vil føler oss veldig trygge på.

– Skjønner han

Trond Bjørndal ønsker Herrem lykke til i Bodø.

– Vi ga Herrem en proffkontrakt som gjorde at han kunne leve av å spille. Det er klart at ingen klubber ønsker å miste toppscoreren sin under en måned før seriestarten, men slik er det noen ganger.

– Geir André har levert utrolig gode bidrag for klubben og dette var en mulighet han har fortjent. Jeg skjønner at han ønsket denne sjansen.

– Nå må dere ha inn en erstatter?

– Det bli ikke noe panikkhandling, men selvfølgelig, vi vil se på mulighetene til å hente inn en erstatter, sier Bjørndal. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker