Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RUSTEN HANDLEVOGN: Denne handlevognen har havnet i Dalaeleven.

  • SLITEN SYKKEL: Tohjulssykkelen i Dalaelven har nok sett bedre dager.

  • ØDELAGT BARNEVOGN: Noen har satt fra seg deler av en gammel barnevogn i skråningen ned mot Dalaelven.

  • PÅ MYRDAL: I gressområdet ikke langt fra U. Pihl videregående skole og Myrdal stadion ligger det en handlevogn, en kjøleboks og en del annet skrot.

Bossbydelen Åsane?

Handlevogner, sykler, hagebord og barnevogn er bare noe av det Åsane Tidende har oppdaget slengt i naturen rundt omkring i bydelen.

Etter tips fra flere av våre lesere om at det flyter med boss i bydelen har Åsane Tidende dratt for å sjekke forholdene. Det er ingen tvil om at vårtegnet boss også har meldt sin ankomst i 2018.

I Dalaelven like bortenfor A-bygget til Åsane storsenter bader to slitte handlevogner. På kanten ned mot elven står understellet av en gammel barnevogn. Dessuten kan vi skimte en sparkesykkel nede i elven. I tillegg flyter det av alt fra drikkebegere og plastposer til flasker, snusbokser og annen matemballasje i skråningen ned mot vannet. Et hagebord står oppned på asfalten like ved elven, og lenger borte står en handlevogn full av boss.

Fra sko til trepalle

I og ved Dalaeleven fra Åsane terminal og bort til innkjørselen fra Hesthaugveien til Myrdalskogen ligger det også mye avfall. Her talte vi intet mindre enn syv handlevogner i vannet. Her finner vi også et lite rundt terrassebord i elven. En tohjulsykkel ser ut til å ha tilbrakt en stund i det våte element bortenfor U82-huset.

Videre ligger det flere sparkesykler i Dalaelven på strekningen fra terminalen og bort til innkjørselen inn mot Myrdalskogen. Det samme gjør et stort antall flasker, brus- og ølbokser. En sko, noen hansker, flere ødelagte paraplyer, en ball, en svamp, flere plastdunker, en trepalle er også eksempler på det som har blitt kastet i naturen i og ved Åsane-elven. I tillegg kommer den enorme mengden avfall av alt fra is- og snopepapir til kaffekopper, brusbegere og poser.

Lyseblå bossekk

Åsane Tidende har også sett en handlevogn, en kjøleboks og en del annet avfall på gressområdet ved gangveien mellom U. Pihl videregående skole og Myrdal stadion.

Videre har lokalavisen sett at bosset flyter langs Salhusveien, og da spesielt i nordgående retning. En stappfull blå bossekk lå bak autovernet. Det samme gjorde et enormt antall melkekartonger av ulik sort og størrelse. I likhet med alle de andre stedene lå også her mye plast, pappbegre, snusbokser og flasker.

I Eidsvåg ligger det også henslengt mye boss enkelte steder. Ved Jordalsvannet er det store mengder plast nedenfor muren ved det gamle kommunehuset. Her finner vi i all hovedsak plast i form av poser og kopper. I tillegg ligger der en rekke mindre pappkartonger i dette området.

 

Se flere bilder i vår e-avis. I neste papirutgave av Åsane Tidende (8. mai) kan du lese om flere ryddeaksjoner i bydelen. Både barn og voksne har tatt i et tak for miljøet. Send gjerne tips og bilder til oss på red@aasanetidende.no dersom du kjenner til flere områder der boss flyter eller om flinke åsabuer som rydder i nærmiljøet.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker