Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RYDDER: Åsane Tidende-redaksjonen ryddet i Salhusveien torsdag. Thomas Gangstøe, Per Morten Mjølkeråen, Erik Madsen og Kristine Rande med flere sekker fulle av boss.

Redaksjon på ryddeaksjon

Torsdag ryddet Åsane Tidende-redaksjonen boss langs Salhusveien. Snusbokser, klær, plastposer, drikkekartonger, flasker og et svært skilt var noe av det vi fjernet fra naturen.

I forbindelse med Bir sin vårdugnad valgte også vi i Åsane Tidende-redaksjonen å gjøre en liten innsats. Torsdag benyttet vi derfor lunsjpausen vår til å fjerne boss langs Salhusveien. Flere svarte bossekker ble fyltopp, og vi fikk bare fjernet en svært liten andel av alt som fløt i veikanten.   

– Pinlig

I forrige utgave skrev Åsane Tidende en artikkel om alt bosset som flyter i bydelen. Det er, blant mye annet, handlevogner, paraplyer og sykler i Dalaelven. Videre ligger det snusbokser, flasker og plastboss rundt omkring langs veikantene. Redaktør og journalister i lokalavisen vet at avfallet er et sikkert vårtegn, men det er samtidig det tristeste vårtegnet vi opplever.

– Det er vanvittige mengder boss overalt. Vi ryddet et steinkast fra Bir sin gjenvinningsstasjon i Salhusveien, og det er bare pinlig at folk hiver fra seg avfall i naturen, sier redaktør Thomas Gangstøe.

Fra bøter til cd-plater

De svarte bossekkene redaksjonen leverte til gjenvinningsstasjonen torsdag inneholdt alt fra flasker, bokser, plastposer til klær, en ledning, en parkeringsbot, en cd-plate med James Bond-musikk og et sidespeil til en bil.

Åsane Tidende oppfordrer nå enda flere åsabuer til å ta i et tak for å rydde naturen.

– Ikke minst oppfordrer vi mennesker som kaster boss ut bilvinduer om å tenke over konsekvensene, avslutter Thomas Gangstøe.

Send gjerne bilder til oss på red@aasanetidende.no, dersom dere har ryddet i Åsane i løpet av de siste ukene.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker