Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STOR: Håkon Lorentzen har gitt Åsane 3-1 etter en strålende omgang på topp for et Åsane som så fortapt ut. 

  • SNUDDE: Kongsvinger styrte mot tre poeng, men Håkon Lorentzen, Magnus Bruun-Hanssen og Tomas Kristoffersen snudde alt for vertene i løpet av kampens siste fem minutter. 

Åsane - Kongsvinger 3-1

Vanvittig drama i Lorentzens drømmeinnhopp

...Og det tidligere Brann-talentet utelukker ikke at han blir værende på Myrdal.

Kongsvinger kneblet Åsane fullstendig før hvilen. Gjestene spilte tidvis strålende fotball og rystet et energiløst og syltynt Åsane. Vertene spilte seg imidlertid inn igjen i kampen etter pause – så skulle kampen eksplodere fem minutter før slutt.

Tomas Kristoffersen smalt inn utligningen på frispark, før Magnus Bruun-Hanssen headet Åsane i føringen minuttet etter og sendte hjemmepublikummet til himmels. På overtid kontret en svært god Håkon Lorentzen inn 3-1 og sikret tre viktige poeng til oransjetrøyene.

– Vi tok oss opp etter pause etter en vanskelig førsteomgang, og la press på Kongsvinger. Vi fikk 1-1 og tenkte at det var et greit resultat, men vi slet oss tilbake og er utrolig fornøyd nå, smiler matchvinneren.

Håper å «kickstarte» karrieren

For det har vært en tøff periode for Lorentzen som har fått svært begrenset med spilletid i klubbene han har vært i etter at han forlot Brann som 18-åring. I sandefjord fikk han lite tillit og endte altså opp på Myrdal på lån frem til sommeren før årets sesong.

– Jeg har trengt litt tid, men nå føler jeg meg i veldig godt slag. Det kjennes godt å få tillit, og jeg har det veldig bra her i Åsane, og et godt forhold til Mons Ivar Mjelde, fortsetter Lorentzen.

– Ser du for deg at låneavtalen blir forlenget utover 1. juli?

– Det vil jeg ikke utelukke. Jeg har det fint i Åsane og har fått spille mye. Nå har det begynt å løsne foran mål også, og det kjennes utrolig bra. Jeg har vært litt på stedet hvil de siste årene og ikke hatt den utviklingen jeg håpet på. Nå håper jeg å kickstarte karrieren min litt igjen, fortsetter lysluggen etetr sitt andre seriemål.

På scoringen var han iskald alene med gjestenes målvakt.

– Jeg har mer selvtillit nå og følte meg trygg på å score. Jeg vurderte egntlig ikke å spille (til Antwi), og fintet ut keeperen. Herlig, sier Lorentzen om scoringen. 

Mjelde var svært fornøyd med sine tre bytter etter en begredelig førsteomgang. Stian Nygard, Sindre Bjørshol og Håkon Lorentzen satte tidvis litt fyr på Åsane.

– Nå ser vi virkelig potensialet hans

– Kongsvinger var bedre enn oss før pause. De er et godt, ballbesittende lag, og vi slet med å komme nær dem. Jeg synes vi kom bedre med etter hvilen, fikk skapt et skikkelig trøkk på de og tok en seier som betydde for å bygge videre på seieren i Sogndal sist. 

– Byttene endret mye, helt klart. Håkon var god og nå begynner vi virkelig å se potensialet hans. Han er en spiller som trenger spilletid og tillit. Det vil han vokse på etter noen år der han ikke har spilt så mye. Nå ser vi virkelig hvilken spiller han kan være, roser Mjelde.

Erik Huseklepp pekte på viktigheten av den råsterke moralen Åsane viste da alt tydet på null poeng og et pinlig tap mot et Kongsvinger som sliter i bunnen.

– Flere spillere står frem. Utrolig gøy å se, sier Huseklepp. 

Dermed beholder Åsane 5. plassen, kun poenget bak Ull/Kisa etter søndagens runde.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Kongsvinger 3-1 (0-1)

Mål:

0-1: Ibrahim 15,

1-1: Kristoffersen 85,

2-1: Bruun-Hanssen 86,

3-1: Lorentzen 90,

Relaterte saker