Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERT: Trener Åsmund Aas Andersson roser engasjementet og treningsgleden til de unge jentene og er glad for den gode rekrutteringen i klubben.

  • TALENTER: Hannah og Malin er bare 12 og 13 år. De elsker friidrett og viser seg som to av flere store talenter i Norna-Salhus. 

Gulljentene imponerte:

Nå vil Norna utvikle fremtidens topputøvere

Hannah (12) og Malin (11) skrev historie da de bidro til Norna Salhus sitt første stafettgull i 11-14-klassen noensinne.

– Først og fremst ville jeg bare få bedre kondisjon, så jeg ville prøve friidrett istedenfor fotball. Så var det så gøy at jeg bare ville fortsette. Det var kjempegøy å løpe stafett og vinne, sier Malin.

Venninnen  supplerer:

– Jeg har alltid vært rask og liker å løpe. Jeg spiller håndball også, men stortrives med friidrett, sier Hannah.

Hordalands største friidrettsstafett for barn og ungdom i Hordaland ble arrangert forrige uke for 36. Godt over 100 lag, og nærmere 500 aktive, var tilstede på Arna Idrettspark mandag kveld.

For Norna-Salhus-ungdommene ble årets stafett et historisk gulløp for de seks jentene som leverte den sterke triumfen.

– Det var faktisk første gang i Norna-Salhus sin historie at vi har vunnet jentestafetten i denne årsklassen. Det sier litt om den gode rekrutteringen vi har av jenter i klubben nå, sier trener Åsmund Aas Andersson.

– Dermed har Hannah og Malin har vært med å skrive historie, smiler Andersson om jentene som er fra Ulsetåsen og Morvik.

– Veldig gøy, smiler de to jentene.

Både satsing og sosialt

Aas Andersson, vet at noen vil mene det er kontroversielt å la 11- og 12-åringer konkurrere, men minner om at i denne aldersgruppen i Norna-Salhus handler det om både trivsel, miljø- og gleden av å skape resultater.

– De har et vanvittig potensial begge to. De er veldig unge, trener allsidig og vi passer på at de får utvikle seg, samtidig som at de ikke skal trene for mye. Vi mener det må være rom for både trivsel og konkurranse i denne alderen, sier trener Åsmund Aas Andersson.

– Tren allsidig

– Vi skal være forsiktig med treningsmengden i denne alderen og passe på at de trener allsidig og trives. De er treningsvillige, liker å konkurrere og er en del av en kjempegod rekruttering blant jenter i klubben nå. Det er veldig gledelig, sier han.

Han viser til Martine Hjørnevik, som har gått gradene i klubben og etter hvert etablert seg i Europa-toppen i sin klasse som hekkeløper.

– Martine har vært i et godt miljø og aldri trent mer enn hun burde, eller blitt presset til noe. Det er ingen hemmelighet at vi på sikt ønsker å få frem utøvere til internasjonale mesterskap, men vi vil alltid oppfordre til å ha det gøy og trives med treningen.

Hannah har sine rekorder på 9.18 sekunder på 60 meter innendørs og 1.53.49 på 600 meter. Malin har løpt bestetider på 9.99 sekunder på 60 meter inne og 2.05.80 på 600 meter.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker