Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HJERTESTARTER: Mona Breivik Sagstad (i midten) fra Sparebanken Vest Åsane deler ut hjertestartere til lag og foreninger i bydelen. – Dette gir en ekstra trygghet, sier Jarle Soldal fra Bergen Nord (nummer 2 fra venstre) og får samtykkende nikk fra Tore Haukås (til venstre) som er leder for fotballgruppen i Hovding, Janne Øksnes som er medlem av hovedstyret i Salhus turn- og idrettslag, og Lars Haukås som representerer Haukås musikkhus. Åsane Seahawks fikk også hjertestarter, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

– Håper dere aldri får bruk for gaven

Nylig delte Sparebanken vest Åsane ut hjertestartere til fem ulike lag og foreninger i bydelen. – Jeg håper at dere aldri får bruk for gaven, men om det skulle bli nødvendig kan hjertestartere redde liv, sier Mona Breivik Sagstad.

På Leikvang idrettsplass troppet Mona Breivik Sagstad, seniorkunderådgiver i Sparebanken Vest Åsane, opp for å dele ut fem hjertestartere. Mottakerne var fotballgruppen i Hovding, Haukås musikkhus, Bergen Nord, Salhus turn- og idrettslag og Åsane Seahawks.

– Vi synes det er kjekt å kunne dele ut hjertestartere til vårt nærmiljø i Åsane, og alle som har søkt har fått tildelt denne gangen. Vi vil gjerne bidra med flere hjertestartere til lokale lag og foreninger i bydelen i fremtiden, sier Sagstad.

– Redder liv

Seniorrådgiveren forteller at de velger å dele ut hjertestartere for å bidra til å gjøre livet på Vestlandet enda litt bedre.

– En av hjertestarterne vi har delt ut på Askøy er allerede tatt i bruk, og dette utgjorde en stor forskjell i en kritisk situasjon, sier hun.

Sagstad forteller videre at en person fikk et illebefinnende med hjertestans.

– Gaven vår var med på å redde liv, og det er rørende å tenke på at det allerede har utgjort en stor forskjell, sier Sagstad.

Tore Haukås, leder for fotballgruppen i Hovding, forteller at det betyr mye for dem å få en hjertestarter.

– Denne skal vi plassere i ballbrakken, slik at den er lett tilgjengelig for dem som er i aktivitet på banen. Alle som trener på fotballbanen skal ha tilgang til hjertestarteren. Den bidrar til å redde liv og den gir en trygghet, men vi håper selvsagt at det aldri skal skje noe som gjør at vi trenger å benytte oss av den, sier Haukås.

Gir trygghet

Jarle Soldal, lagleder for gutter 19 i Bergen Nord, setter også stor pris på gaven fra Sparebanken Vest Åsane. Han forteller at de skal plassere den splitter nye hjertestarteren i bygget som er kombinert helsestasjon og klubbhus i Mjølkeråen.

– Det er et sted mellom 60 og 70 lag i klubben som trener på banene våre. I tillegg er det en barne- og ungdomsskole i umiddelbar nærhet. Dette er en ekstra trygghet for alle som ferdes i området, sier Soldal til Åsane Tidende.

Han legger til at Bergen Nord allerede har en hjertestarter på Salhusbanen.

– Den nærmer seg ti år gammel, og den har vi nå planer om å få sjekket at fremdeles virker 100 prosent, sier laglederen.

Større pott i år

I 2017 delte Sparebanken Vest ut 100 millioner kroner til samfunnsnyttige formål på Vestlandet.

– Det at stadig flere vestlendinger velger oss som sin bankforbindelse, kombinert med god bankdrift gjør at vi i 2018 kan dele ut hele 150 millioner til gode formål, sier hun med et smil.

Dette kommer i tillegg til hjertestarterne som har blitt delt ut i Åsane, på Askøy, i Nordhordland, i Bergen og på Sotra/i Øygarden.

– En hjertestarter gir trygghet, og det er viktig at flest mulig lag og foreninger har dette tilgjengelig. Vårt hjerte banker for Åsane, og jeg håper at enda flere velger å søke ved neste anledning, avslutter Mona Breivik Sagstad.

 

Les hele artikkelen i vår e-avis!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker