Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SEIER: Åsane jenter 16 vant Norway cup etter enhøydramatisk finale mot Nittedal. (Foto: Jan Ove Årsæter)

  • VINNERLAGET: Åsane jenter 16 tok bøtten med hjem. (Foto: Ann Marit Holmøy)

VANT NORWAY CUP:

Åsane vant Norway cup uten baklengs – avgjorde sekunder før slutt

– Helt sykt stort. Det beste målet jeg noen gang har scoret, jubler matchvinner-helten etter triumfen.

Elleville jubelscener på Ekebergsletta da Åsanes jenter 16-lag slo Nittedal i Norway cup-finalen. De oransje avgjorde på «golden goal» – kun minuttet før det hele måtte avgjøres på straffer.

Silje Finstad avgjorde for oransjetrøyene med en frekk avslutning i lengste hjørnet etter en corner. Nittedal fikk en scoring tvilsomt annulert for offside, men Åsane dominerte store deler av kampen og tok en fortjent og hisorisk tittel med hjem til bydelen.

Det var en strålende fornøyd matchvinner som snakket med Åsane Tidende på telefon etter kampen.

Silje ble helten

– Vanskelig å beskrive. Helt fantastisk. Jeg tror alle hadde begynt å tenke på straffekonkurranse, så fikk jeg denne muligheten. Jeg satte den bare med innsiden, og det var utrolig å se ballen gå inn.Jeg synes vi vant fortjent, sier Silje Findal.

– Vi hadde ambisjoner, men hadde ikke trodd vi skulle vinne hele greien. Helt sinnsykt. En fantastisk laginnsats – og vi slapp ikke inn et eneste mål. Dette er veldig stort, jubler hun.

Trener Hedda Duffy har selv vært med å vinne cupen tre ganger tidligere som spiller – i 1991, 1992 og 1993.

– Vi får håpe det blir en fjerde gang også, sa hun til Åsane Tidende etter semifinaletriumfen.

– Vi hadde ambisjoner om å vinne

Og det ble det, samtidig som treneren innrømmer at målet var å reise til Norway cup for å vinne.

– Vi hadde ambisjoner om å vinne turneringen. Jentene har spart lommepenger for å komme til Norway cup, og nå har vi klart det. Vi har ikke sluppet inn mål, stilt med et veldig ungt lag og nå har vi løftet pokalen. Vi er superfornøyde og stolte, sier Duffy.

22-0 (!)

Åsanes jenter 16-lag leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne i Oslo. Jentene knuste Molde 3-0 i åpningskampen før Kongsvinger ble revet i stykker. Oransjetrøyene vant 5-0 før 7-0 over Halsøy sikret gruppeseieren og billett til A-sluttspillet.

I 1/8-delsfinalen vant de komfortabelt 2-0 over Vardeneset, mens Surnadal var sjanseløse i kvartfinalen. Åsane vant 3-0 og tok en knepen seier i semifinalen mot Fjellhamar.

«Goldengoal»-seieren mot Nittedal i finalen sørget for en makeløs og svært imponerende turnering for de talentfulle Åsane-jentene. Defensivt stod de kanskje for tuneringens sterkeste prestasjon – uansett årsklasse.

For Åsane endte med utrolige 22-0 i målforskjell i årets Norway cup.

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker